Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där Osasuna får ett besök av Real Sociedad. Två lag som har en relativ form och som slåss på olika plan, kring platser ute i Europa. Osasuna har en chans till Europa Conference League och Europa League medan Real Sociedad behöver försvara sin fjärde plats i tabellen - som ger en biljett till Champions League.

Att tränaren Jagoba Arrasate har vågat spelat mer offensivt med Osasuna, i jakten på en högre placering i tabellen, har lönat sig. Det har blivit tre segrar över Elche, Betis och Cadiz - samt ett nederlag mot Rayo Vallecano. I samtliga matcher har Osasuna hittat nätmaskorna och skapat massvis av chanser. Något de också väntar göra mot Real Sociedad, då det är bara tre poäng upp till tabellsexan Villarreal.

Med sju omgångar kvar ser det ljust ut för succétränaren Imanol Alguacil och hans Real Sociedad. I veckan spelades ett viktigt möte mot tabellfemman Real Betis, som slutade mållöst. I och med det resultatet skiljer det fortsatt sex poäng mellan lagen. Dock gäller det att hålla avståndet vidare. Bortaspelet har varit bra. Däremot är bortaformen usel med bara två poäng på de fem senaste försök. Real Sociedad har ett starkt försvar men kommer att få det svårt att hålla tätt mot Osasuna - som bara måste anfalla och gå för en seger.

Blir det ett målkalas?

Marknaden tror stenhårt på en målsnål drabbning, vilket detta möte inte alls behöver bli. Osasuna har nätat fem gånger på de två senaste hemmamatcherna. Båda lagen är mer än kapabla till att näta mot varandra, med tanke på dagsformen och förutsättningar för hemmalaget. Så spelet blir att båda lagen gör mål i matchen, till över dubbla degen i odds. Det måste bara testas.

Speltips Osasuna - Real Sociedad:
Båda lag gör mål. Odds 2.05 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip