Speltips: Osasuna över 3,5 hörnor @ 1,66 - bet365 -
Speltips 2: Alejandro Catena kort @ 2,37 - bet365 -

Real Sociedads andra derby inom en vecka. Kommer från förlust i ligan mot Athletic Bilbao och det var lagets första torsk sedan 4/11 förra året. Hade dock kryssat i tre raka matcher så en förlust var på g. Innan nederlaget så vann man i Copa del Rey med 1-0 borta mot Malaga och med samma siffror har man även slagit ut Bunol och Andratx. I ligan har man bara gjort 13 mål på 10 bortamatcher så det är inget lag som öser på när man är ute och reser. I början av December mötte man Osasuna i ligan och då slutade matchen 1-1.

Saknar fortsatt Hamari Traore (Mali) & Umar Sadiq (NIgeria) som är på Africa Cup of Nations samt Takefusa Kubo (Japan) som spelar asiatiska mästerskapen. Får här åter förstekeeper Alex Remiro som avtjänat sitt röda kort mot Alaves. Kanske behåller Unai Marreno vantarna då han stått i de tidigare cupmatcherna. Backen Aritz Elustondo och anfallaren Andre Silva är tillbaka efter skador. Elustondo lär ersätta Alvaro Odriozola som utgick med skada redan efter 19 minuter mot Bilbao. Silva kan också få starta då han avgjorde mot Andratx i tidigare runda av cupen.

Kortspel och hörnor för Osasuna

Osasuna är inte heller något målglatt gäng. Har på sina nio senaste matcher endast gjort mer än ett mål i en av dem. Kommer närmast från plojmatch i Saudiarabien när man föll med 0-2 i Super Cupen mot Barcelona (föga oväntat att Barca och Real fick mötas i finalen).

Hade trassel att ta sig till denna runda av Copa del Rey då man först efter förlängning lyckades slå ut Castellon. Inhopparen Jose Manuel Arnaiz var den som blev matchhjälte den gången.

Truppläget är bra då man endast har skador på Johan Mojica och Chimy Avila. Inga spelare borta på mästerskap i Afrika eller Asien.

Har i Alejandro Catena en kortsamlare av rang. Han har plockat gult i sex av de sju senaste matcherna! I den match han inte tog ostskiva så gjorde han mål. Vet i skrivande stund inte 100% om han kommer starta (vilade mot Castellon i förra rundan) men om han medverkar så finns han att ta kort på bet365 till 2,37 gånger insatsen och det känns spelvärt med tanke på hans "kortform".

Huvudspelet i denna match är dock Osasuna över 3,5 hörnor.

Tycker linan känns låg då Osasuna inte alls är något lag som är svaga på att skapa hörnor. Hade 6 mot Barca, 9 mot Castellon, 5 mot Almeria, 9 mot Vallecano osv. Anledningen till att linan är satt låg kan bero på att man i senaste mötet med Sociedad bara fixade 1 hörnspark. Ska dock sägas att Osasuna tog ledningen efter 2 minuter och därefter la sig på försvar och tillät motståndarna att ha bollen i princip resten av matchen. I ligan har inte Sociedad varit helt främmande för att ge bort hörnor, så minst två hörnsparkar i varje halvlek hoppas vi att hemmalaget kan greja!

Ante Budimir på topp är lång och ståtlig samt bra i luftrummet så kan säkert skapa lite oreda och vad passar inte bättre än fasta situationer när man har ett fyrtorn längst fram i leden.

Spel 1 sitter om Osasuna får fyra hörnor eller fler i matchen.
Spel 2 sitter om Alejandro Catena får kort av valfri kulör.
This is the stats tab
This is the post tip