Till Estadio El Sadar i Pamplona reser titelutmanarna Sevilla, i syfte att återgå till vinnarspåret i La Liga, när de tar sig an Osasuna. Efter 22 omgångar ligger Osasuna i mitten av tabellen. Formen är ömsom vin, ömsom vatten. Mest vatten. Sevilla är i toppslag, men har tappat några poäng innan landslagssamligen. Försvaret håller fortfarande världsklass och är anledningen till att de bara har 4 poäng upp till serieledarna Real Madrid. Sevilla är ett nummer större och väntas vinna mötet mot Osasuna.

Efter att Osasuna har återvänt till toppdivisionen har de slutat på en tionde och elfte plats. Någon liknande slutplacering är att vänta även denna säsong. Lysande prestationer har blandats med urusla insatser. Hemmaformen är kritisk. Det är bara Levante och Cadiz som har plockat färre poäng på hemmaplan. I år har de två segrar över Cadiz och Granada - båda med siffrorna 2 - 0. Samt två förluster mot Athletic Bilbao med 1 - 3 och Celta Vigo med 0 - 2. Nacho Vidal är avstängd, medan Oier, Lucas Torro, Aridane Hernandez och Jesus Areso befinner sig i sjukstugan. Osasuna är ett lag som går all-in. Det är vinna eller försvinna.

Sevilla gör sin bästa La Liga säsong på väldigt många år. Laget är så svårt att bryta ner. De har släppt in minst mål av alla, nämligen 16 totalt. I de senaste omgångarna har målvakten Yassine Bounou, som har högst räddningsprocent i La Liga, saknats. Han är tillbaka! Likaså Youssef En-Nesyri och Munir El Haddadi, som har spelat i det Afrikanska mästerskapet. Välbehövlig förstärkning för Sevilla, som har spelat oavgjort mot Valencia och Celta Vigo i de två senaste omgångar. Bortaspelet är grymt bra, med 19 poäng på 11 bortamatcher. Jesus Manuel Corona från Porto och Anthony Martial från Manchester United har tagits in.

Dock är Jesus Manuel Corona skadad, precis som Alejandro Gomez, Thomas Delaney, Suso, Erik Lamela och Jesus Navas. Ersättare finns det gott om, samt att Rafa Mir, med 6 ligamål, har varit i högform. Sevilla måste bara vinna detta möte, om de ska hålla sig nära stormakten Real Madrid i toppstriden. Osasuna är ett obalanserat lag som kan störas. Dessutom är oddset på en Sevilla seger på tok för hög. Jag krånglar inte till det något mer. Därmed blir det ett spel på en rak Sevilla seger i matchen.

Speltips Osasuna - Sevilla:
2 - odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Cote, David Garcia, Juan Cruz, Manuel Sanchez, Jon Moncayola, Inigo Perez, Ruben Garcia, Darko Brasanac, Ante Budimir & Ezequiel Avila.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Gonzalo Montiel, Diego Carlos, Karim Rekik, Marcos Acuna, Joan Jordan, Fernando Reges, Oliver Torres, Lucas Ocampos, Rafa Mir & Anthony Martial.
---

TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset





This is the stats tab
This is the post tip