Äntligen är världens bästa spanska La Liga tillbaka!

Denna säsong inleds med ett möte på Estadio El Sadar där Osasuna gästas av Sevilla. Osasuna hade en tuff avslutning på förra säsongen med stora bekymmer att gå segrandes ur ligamatcherna. Det blev till slut en mittenplatsering - i ingenmanslandet. Sevilla var ett bra ag med och utmanade om ligaguldet i början, men tappade mark och slutade på en fjärde plats i tabellen.

Sedan Osasuna vann andradivisionen, Segundan, säsongen 2018-2019, har de avslutat tre gånger om i mitten av tabellen. Inför denna säsong har tränaren Jagoba Arrasate förstärkt truppen med den gamle Levante-målvakten Aitor Fernandez. Samt utespelarna Moi Gomez, Manu Sanchez och Ruben Pena. Truppen har försvagats av att Cote, Marc Cardona, Oier Sanjurjo och Rober Ibanez har lämnat. Försäsongen har varit helt okej. Dock har betydligt lättare motstånd stått på andra sidan planen.

Sevilla har avslutat på en fjärde plats i tabellen - tre säsonger i rad. Även denna säsong kommer de att utmana i toppen, åtminstone kring Champions League platserna. Mittbacksparet Jules Kounde och Diego Carlos har lämnat. Avbräck, så klart. Dock har X förstärkt truppen med Marcao från Galatasaray, Alex Telles på lån från Manchester United fått Isco gratis från Real Madrid. Även Sevilla har spelat en hel del vänskapskamper - där de slog Cadiz i den senaste uppvärmningsmatchen med 1 - 0.

Det råder ingen tvekan om att Sevilla är det bättre laget och har en större chans till en trepoängare i premiären. På pappret har de en bättre spelare på alla positioner. Därmed lägger jag ett spel på en Sevilla seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Osasuna hemmaseger och vinst vid en rak bortaseger till Sevilla.

Speltips Osasuna - Sevilla:
2 asian 0 (samma som Sevilla draw no bet) - odds 1.72 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Ruben Pena, Unai Garcia, David Garcia, Manu Sanchez, Darko Brasanac, Lucas Torro, Moi Gomez, Ruben Garcia, Kike Garcia & Ezequiel Avila.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Marcao, Karim Rekik, Alex Telles, Thomas Delaney, Ivan Rakitic, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Rafa Mir & Jesus Corona.
---

This is the stats tab
This is the post tip