Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där tabellsexan Osasuna gästas av tabellnian Valencia.

Ett högintressant möte med tanke på att Osasuna kan ta sig upp på en topp fyra placering vid en trepoängare, då det är två poäng upp till tabellfyran Real Betis. Valencia har spelat helt okej inledningsvis på säsongen men fortsätter att slita på bortaplan.

Osasuna har genom åren sakta men säkert etablerat sig allt högre i den spanska toppdivisionen. Sedan uppflyttningen har de hamnat i mitten av tabellen - tre år i rad. Förra säsongen blev det en tionde plats. Denna säsong är målet att få spela ute i Europa nästa säsong. Fullt möjligt. Hittills har det blivit fyra segrar, en oavgjord match och två förluster. Sist lyckades de bryta Real Madrids fantastiska inledning, med nio raka matcher i samtliga tävlingar, genom att kryssa mot mästarna på Bernabeu. Starkt!

Även Valencia har en fin form, med sju poäng från de fyra senaste omgångar. Bakom sig har de en imponerande 3 - 0 seger över Celta Vigo hemma innan det blev 2 - 2 mot Espanyol i Barcelona. Detta var den första poängen som Valencia tog på resande fot. Innan dess blev det två förluster mot Athletic Bilbao och Rayo Vallecano. På Mestalla är Gennaro Gattusos lag alltid starka. Dock är de lätta att bryta ner på bortaplan, där de har släppt in mål i alla ligamatcher. Mot försvarsstarka Osasuna får de problem.

Osasuna kommer till start utan David Garcia, som drog på sig en utvisning mot Real Madrid. Manu Sanchez är en fullgod ersättare. Kike Saverio är tveksam till start. Dock får laget tillbaka anfallaren Ezequiel Avila efter avstängning. Hos Valencia är målvakten Jaume Domenech långtidsskadad. Ett frågetecken finns också på Yunus Musah. Samt att Marcos Andre är avstängd. Osasuna har gjort en fin start på säsongen har minst en 50 % chans till en seger. Så allt över dubbla degen i odds är att värde.

Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Osasuna tar alla tre poäng mot Valencia. En rak etta i matchen.

Speltips Osasuna - Valencia:
1. Odds 2.48 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Nacho Vidal, Unai Garcia, Manu Sanchez, Juan Cruz, Lucas Torro, Abdessamad Ezzalzouli, Darko Brasanac, Jon Moncayola, Moi Gomez & Kike Garcia.

Preliminär startelva - Valencia:
Giorgi Mamardashvili, Jose Luis Gaya, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby, Thierry Correia, Ilaix Moriba, Hugo Guillamon, Andre Almeida, Justin Kluivert, Edinson Cavani & Lino.
---

This is the stats tab
This is the post tip