Blåvitt -2 i cupmatchen mot Oskarshamn testas. Finns till 1.88 på Unibet . Spelet innebär pengarna tillbaka på tvåmålsseger, vinst på tremålsseger eller mål. Förlust vid 1x samt uddamålsseger för IFK.

IFK tar seriöst på cupen och kommer med i stort sett full trupp:

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, Scott Jamieson, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Sören Rieks, Jakob Aankersen, Martin Smedberg-Dalence, Prosper Kasim, Lawson Sabah, Tom Pettersson, Tobias Hysén, Elias Omarsson.

Blåvitts tränare:

- Det är en titelmatch, vi kan ta en titel i cupen och det är också en väg ut i Europa så den är oerhört viktig för oss. Samtidigt är det deras största match för året, den betyder mycket på olika sätt för båda lagen, säger Edlund.

Lennartsson:
- Vi kommer gå in med 110 procent attityd och inställning. Precis som vilken allsvensk toppmatch som helst, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Oskarshamn är illa ute i seriespelet och nye tränaren Conny Karlsson har, åtminstone inför den här matchen, pratat om att fokuset ligger på ligan. Så här sa han efter helgens match:
- Det är en match som vi inte har så mycket press i. Men det tar bort träningsdagar och det är inte bra, vi får nog också fundera på att vila några av spelare som startade i dag, avslutar han
- Vi måste prioritera seriespelet. Det bär en emot att säga det inför en cupmatch mot IFK Göteborg, men vi måste svälja det och någonstans inse att vi måste klara ut det som är viktigast, säger OAIK-tränaren Conny Karlsson.

Fokus ligger på att säkra kontraktet i söderettan. Superviktig match mot Utsikten väntar på söndag.

Blåvitt har en extra vilodag (möter Gefle hemma på måndag) och kan gå all in här. Deras säsong är mer eller mindre körd, så extra viktigt att undvika ett cupfiasko här.

Skiljer en del på div1 och Allsvenskan och den här matchen kommer mer lägligt för Blåvitt än för Oskarshamn, så jag väntar mig en klar IFK-seger här.

This is the stats tab
This is the post tip