Oskarshamns AIK har varit en av säsongens utropstecken i Division 1 Södra.
Trots att man har varit ganska hårt drabbat av skador och avstängningar kan laget vid seger idag gå upp i serieledning.
Nu ser allt mycket ljusare ut.
Inga avstängningar och skadeläget har ljusnat kraftigt.
Endast långtidsskadade Peiman Eliassi saknas nu.

Därmed har OAIK en riktigt slagkraftig startelva med spelare som ex-allsvenke Bun-Dawda Sowe (AFC Eskilstuna), rutinerade mittbacken Johan Niklasson, navet på mitten, outtröttlige Filip Jägerbrink, slitstarke Anton Agebjörn (ex Kalmar FF), samt offensivt mycket vassa duon William Kvist (Landskrona Bois) och division 1-legenden Sonny Karlsson för att nämna några.

Oskarshamn har fått behålla stommen (Jägerbrink/Niklasson/Persson/Smakolli/Agebjörn/Dolk) i flera år och har till den här säsongen spetsat med klassförvärven (på div 1-nivå); Kvist, Sonny K, Sowe, Filippos Sachsanidis samt Christopher Mbamba det har har gjort att man tagit steget från ett stabilt mittenlag till att tillhöra seriens topplag.
Det då trots skador och avstängningar som har stört en hel del.
Starkt så klart och en av anledningarna är det mycket starka hemmaspelet på plastmattan i Oskarshamn – där har laget 3 raka segrar:
Husqvarna 3–1
Eskilsminne 3–1
Utsikten 3–2

Jag tycker det mesta tyder på att Oskarshamn sätter runt 3 bollar igen när ett ganska beskedligt Skövde AIK kommer på besök.
Skövde spelade senast 1–1 hemma mot Ljungskile och glänste inte direkt.
Då drog bäste offensive spelaren, Gustav Granath, på sig sin tredje ostskiva och han är därmed avstängd i dag.
Det är ett ganska tungt avbräck.

Jag spelar på att Oskarshamns AIK vinner den machen med 2 eller fler mål (-1.5 mål) till 2.05 hos LeoVegas det oddset finns även hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip