Under 2,5 mål spelar jag i Öster-Brage.

Två av seriens hittills mest målsnåla lag drabbar samman:
Östers matcher har innehållit under 2,5 mål i nio av tio matcher. Lagets matcher innehåller i snitt 1,6 mål/match.
Brages matcher har innehållit under 2,5 mål i sju av tio matcher. Lagets matcher innehåller i snitt 2 mål/match.
Totalt har 16 av 20 matcher de här båda lagen spelat alltså gått under 2,5 mål.

Öster är en stor besvikelse hittills. Topptippade inför säsongen, inte minst efter en imponerande cupinsats. Men har bara lyckats göra sex egna mål framåt. En seger på tio matcher. Gjort det spelmässigt något bättre än vad tabellen skvallrar om, har bland annat haft nio bollar i virket. Men som helhet har offensiven varit alltför ineffektiv. Saknar återigen Kapcevic och Helg, medan Oliver Silverholt och Christian Ljungberg är frågetecken. Känslan är att framför allt den rutinerade strikerräven Kapcevic är ett offensivt avbräck. David Johannesson har som forward lyckats göra ett mål på en hel del speltid. Carl Johansson är den enda spelaren som sett riktigt spetsig ut, men han är för ensam.

Bakåt är Öster solida och de har ett flertal rutinerade pjäser som håller bra Superettan-nivå. Bara serieledarna Varberg har lägre "xG against" hos min statistikkälla. Är alltså bara Varberg som förtjänat att släppa in färre mål än Öster hittills.

Brage saknade anfallaren Kouakou (fyra mål hittills) senast. Frågetecken igen och ett offensivt avbräck om han ej kommer till spel. Annars håller jag Brage som ett stabilt lag med jämna prestationer. Faller sällan igenom och är svåra att bryta ner. Även Brage ligger bra till vad gäller "xG against", vilket bevisar att det varit svårt att skapa målchanser mot laget. Inte släppt in mer än två mål i någon match hittills.

Två defensivt starka lag där framför allt Öster borde vara rätt så pressade. Tror inte det här blir någon klang och jubel-match med målchanser till höger och vänster. Tror snarare det blir rätt tajt och krampaktigt och att bägge lagen INTE gör mål.
1/2-0, 0-0, 1-1 är tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip