Superdramatik i Superettan när Öster ska försöka klamra sig kvar i serien. Möter Frej.
Mitt speltips i matchen: Asian -1 på hemmalaget. Spelet sitter om Öster vinner med 2+ mål. Förlust om Frej tar poäng. Push och pengarna tillbaka om Öster vinner med uddamålet.

Stor bottendramatik när Superettan ska göra bokslut.
Öster måste vinna för att ta en kvalplats, vilket är det bästa laget kan nå.
Frej skulle kunna slippa en kvalplats om de vinner, beroende på hur det går mellan Gais och Trelleborg. Men Frej kan faktiskt bli kvar på kvalplats även vid förlust här, då det är troligt att BP förlorar i sin tuffa bortamatch mot kvaljagande starka J Södra.

11 Trelleborg 29 7 10 12 34-47 31
12 Gais 29 8 7 14 23-40 31
13 Frej 29 7 8 14 35-51 29
14 BP 29 6 9 14 36-47 27
15 Öster 29 5 11 13 28-43 26
16 Syrianska FC 29 6 7 16 29-58 25

Öster var hajpade inför säsongen. Inte minst tack vare en namnkunnig trupp och en stark insats i Svenska Cupen. Inledde dock serien svagt och tidigt stod det klart att laget inte skulle ha något med toppen att göra. Många med mig väntade ändå på att det skulle vända för laget under säsongen, vilket det aldrig riktigt gjorde. Eller, fram till nu i alla fall. Har nämligen tagit tre av sina fem segrar på hela säsongen i senaste fem matcherna. Förlusterna har kommit borta mot Mjällby och Degerfors, inte mycket att säga om. Verkar med andra ord lite på gång rent spelmässigt. I segern mot Syrianska fick till och med gamle målskytteräven Kapcevic göra sina första mål - kan bli guld värt att ha fått igång honom.

Ska sägas att Öster haft en del otur och motstuds under säsongen. Släppt in fler än de "borde" sett till xGa och har gjort färre än de borde enligt xG. Sett till målchanserna i Östers matcher borde de snarare ha skrapat ihop poäng motsvarande ett mittenlag.

Frej tog en blytung något turlig seger hemma mot Norrby senast. Avgjorde på straffspark i 96:e (ska sägas att de kunde avgjort tidigare). Hade annars en tung period innan dess med tre raka utan seger. Spelar på konstgräs normalt, så har en underlagsnackdel jämfört med Öster här. Tycker laget ska vara en klass sämre än Öster på bortaplan. Det är också så att om J Södra tar en klar ledning mot BP är Frej klara för sämst kval - läget blir inte lika akut. Kommer säkert ändå försöka gambla rejält vid eventuellt underläge, vilket lär öppna upp för Öster att döda matchen i en kontring.

Öster spelar också ett väldigt farligt spel om de slutar anfalla vid en uddamålsledning. En slumpchans för Frej kan då skicka ner Öster i division ett.

Tror ett rutinerat Öster trots allt har vad som krävs för att klara det här. Pengarna tillbaka på uddamålsvinst känns som ett bra spel.

2-0?

Speltips: Öster med asian handicap - 1 - odds 2.02 bet365

This is the stats tab
This is the post tip