Öster kommer nog göra som övriga lag gjort mot GAIS. Spela tajt och satsa på omställningar. Jag tror på målsnålt.

Förra säsongen
Öster - GAIS 2-0
GAIS - Öster 2-2

Superettan
8. Öster 8 3 2 3 10:11 11
13. GAIS 8 2 2 4 6:9 8

Öster hemma
4 0 2 2 4:7 2

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Varberg - Öster 1-2

GAIS borta
4 1 1 2 4:5 4

Formen
F, F, F, O, O

Senaste match
GAIS - AFC 0-1

GAIS har gått riktigt dåligt och snart kan Bosko Orovic dagar vara räknade - eller? Pressen är i alla fall på honom och gästerna. Det är otroligt vad det kan vända fort. GAIS var hela Sveriges överraskning i Svenska Cupen där man gick vidare från en tuff grupp före bland annat Hammarby. Men när serien började så hade alla lag ett motmedel. Backa hem och spela tajt. GAIS har haft väldigt svårt att spela sig igenom låga försvar och jag vettekatten om de kommer kunna göra det - eller om de helt enkelt måste börja spela rakare. Tråkigt i så fall, men resultaten måste börja komma. Nu har man sex raka matcher utan seger varav fem av dessa under 2,5 mål.

Öster kommer högst troligt att låta GAIS rulla och ställa om. Det är i alla fall vad de borde göra för då har gaisarna haft stora problem som sagt. Öster vann senast mot Varberg, innan dess en svag match mot Värnamo (0-0) och innan dess 2-0 borta mot Falkenberg. Ja, poängmässigt är det en bra period just nu men spelmässigt finns mycket mer att önska.

Jag tror på en match där båda lagen har respekt för varandra. Calle Wede åter för GAIS, samtidigt är Andersén avstängd. Öster saknar sin högerback Stefan Karlsson av samma anledning.

SPELTIPS
Tror på en jämn batalj och under 2,5 mål till 1.81 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip