Öster tar emot GIF Sundsvall på lördagen.
Mitt speltips: Öster vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian hcp 0 alltså.
1.875 hos bet365 .

Tar ställning för hemmalaget, vars odds klättrat upp under veckan, här.
Obesegrade trean GIF Sundsvall har 4-3-0 i tabellrad och 12-5 i målskillnad.
Ställs mot femteplacerade Öster med raden 3-3-1 och 7-5 i målskillnad.

Inget snack om att Sundsvall gjort det bra hittills. Men de är väldigt beroende av Pontus Engblom - åtta mål hittills! Han är helt klart en av de bästa spelarna i den här serien, men bakom honom tycker jag det känns lite tunt. Är väl egentligen främst defensivt jag tycker det finns frågetecken. Efter att de degraderades tappade de många spelare och bygger nu om laget. Tappade häromveckan också Ciercoles. Frågan är om det egentligen är "meningen" att de ska ta klivet upp direkt i år, det är knappast en storsatsning klubben gör. Så jag tror de får det svårt att behålla den uppflyttningsplats de har just nu. Tycker deras utdelning hittills varit väl bra sett till hur det sett ut, känslan är att det varit lite stolpe in vid ett par matcher.

Det här är en svår bortamatch på hybridgräset nere i Växjö. Öster saknar visserligen avstängde anfallsveteranen James Keene. Men i övrigt tycker jag de har en rätt så stabil trupp. Har ett flertal rutinerade spelare: Johan Persson, Mehic, Stefan Karlsson, Månz Berg m.fl. Saknar kanske en riktigt vass spets offensivt, men är väldigt svåra att göra mål och skapa målchanser på. Bara fem insläppta mål och enbart HBK/Degerfors har lägre expected goals against-summa hittills. Svårslaget lag.

I Superettan är bristen på publik en mindre faktor än i Allsvenskan. Så jag tycker hemmaplansfördelen är ungefär som normalt. När vi summerar serien tror jag inte det skiljer mängder av poäng mellan de här bägge lagen. Det här är en jobbig bortaresa till en gräsmatch för Giffarna, som jag inte håller som ett av de absolut bästa lagen i serien för dagen. Ett svårspelat Öster tror jag är skickliga nog att hålla koll på Engblom. Då ska det mycket till för att Sundsvall ska vinna. Känns som att kryssrisken är rätt stor här och då får vi pengarna tillbaka. Men för mig ska Öster ses med bra chans på "nollbollen".

Speltips: Öster med asian handicap 0 - odds 1.875 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip