Öster har börjat säsongen väldigt bra om man jämför med klubbens senare säsonger i Superettan. Túfa har fått ihop laget snabbt och laget ser absolut ut som en utmanare till de Allsvenska platserna. Efter ett par riktigt bra prestationer kom verkligheten ikapp senast när det blev förlust mot Örebro SK. Det var en jämn match men där Öster släppte till alldeles för billiga mål för att kunna ta poäng i en sådan tillställning. Nu ställs man mot det bästa laget i serien, Halmstads BK.
Halmstad har 5 raka segrar i Superettan och det är många starka segrar. Laget känns komplett och sådär tunga som man ska vara i Superettan för att avancera till Allsvenskan. De nöter successivt ner lagen de möter och har en stabil defensiv. Behöver få lite mer utdelning offensivt för att det ska vara perfektion. Men man är på god väg genom sin höga press och offensivare utgångspositioner på yttrarna.

___

Läget i Östers IF? Lagkapten Berg var sjuk senast. Väntas vara tillbaka nu. Således blir det ordinarie elva.

Elvan senast:
Mathias Nilsson
Tatu Varmanen, Emil Engqvist, John Stenberg, Mattias Pavic
Manasse Kusu, Alex Thor Hauksson
Ahmed Bonnah, Dzenis Kozica, Vladimir Rodic
Adam Bergmark Wiberg

Läget i Halmstads BK? Fick skador på Boakye och Karim senast. Den senare testas sent.

Elvan senast:
Malkolm Nilsson Säfqvist
Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye
Samuel Kroon, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand
Villiam Dahlström, Sadat Karim

___

Ser framför mig en tuff fysisk match där båda lagen vill kontrollera spelet. Med ordinarie trupp och hemmaplan ser jag Öster lite närmare segern än Halmstad med sina avbräck. Visserligen har Halmstad en bred trupp och bra ersättare men jag tror det kommer märkas i spelet i en sådan här toppmatch. Ett revanschsuget och taggat Öster med många bra prestationer tror jag kommer bli tufft för Halmstad. Halmstad är säkerligen också nöjda med en poäng här. Jag väljer att spela insatsen tillbaka vid oavgjort på Öster i detta möte. Förlorar gör man inte...

Spel: Öster draw no bet (asian 0) till 2.00 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip