Två lag som hittat formen på slutet men som är i olika delar av tabellen

Senaste möten
Helsingborg - Öster 0-1

Superettan
2. Helsingborg 21 11 6 4 32:15 39
10. Östers IF 21 7 6 8 17:17 27

Öster hemma
11 4 5 2 10:7 17

Formen
O, F, O, V, V

Senaste match
Falkenberg - Öster 0-2 (88' 0-1 Westermark, 90+2' 0-2 Mortensen)

Nilsson - Berg, Stenberg, Varmanen, Pavic, Rochester Sörensen, Hauksson, Magnusson, Kusu, Mortensen, Lima

HIF borta
10 5 4 1 14:6 19

Formen
O, V, O, O, V

Senaste match
Helsingborg - J-Södra 3-0 (7' 1-0 Hendriksen, 68' 2-0 Van den Hurk, 85' 3-0 Kaied)

Lindegaard - Bödvarsson, Weberg, Widell, Landgren, Hendriksson, Jönsson, van den Hurk, Loeper, Al Hamlawi, Kaied

Öster såg ut att ligga riktigt pyrt ut för bara några veckor sedan. Laget kunde inte göra mål och radade upp förluster och enpoängare som inte ger så mycket. Sedan kom islossning hemma mot topplaget Värnamo, seger med 2-0, och nu senast en moralhöjande 2-0-victoria borta mot Falkenberg - efter två mål i slutminuterna. Riktigt bra jobbat av Öster som snabbt förflyttat sig ifrån bottenstriden för en stund. Ned till Brage på negativ kvalplats skiljer det sex poäng med nio omgångar kvar att spela. Men det är verkligen jämnt där nere så ingen kan känna sig säker. Hauksson är avstängd i söndagens lunchmatch mot Helsingborg.
Ett HIF som trampade gasen i botten och som var både ett och två nummer större än Jönköpings Södra senast. 3-0-segern sköt upp HIF:s positioner ytterligare och en trepoängare här skulle kunna vara ett stort kliv mot allsvenskt spel, beroende på hur det går i de andra topplagens matcher. Ettan och tvåan går som bekant upp medan trean kvalar. Att HIF ska kunna greja topp-två med den truppen, ja allt annat vore dåligt gjort av spelare och ledare med Jörgen Lennartsson och sportchef Andreas Granqvist i spetsen. Mittbacken Charlie Weberg är avstängd vilket är ett avbräck, men även Öster har som sagt en startspelare på läktaren av samma skäl.
Det känns som att HIF hittat en betydligt jämnare prestationsnivå och då kommer resultaten med så starka spelare som exempelvis Rasmus Jönsson och målkungen Anthony van den Hurk i laget.

SPELTIPS
Jag tror på Helsingborg och spelar gästerna asian hcp 0 (pengarna åter i händelse av oavgjort) till 1.87 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip