Speltips: Öster vinner matchen till 1.72 hos Betsson  
______


Hetaste matchen i omgången när det vankas stormöte i Superettan mellan Östers IF och Helsingborgs IF. Två lag med alltid högt ställda förväntningar där det satsats rejält. Öster var inför säsongen återigen en av oddsfavoriterna medan Helsingborg också var med bland favoriterna men där förväntningarna inte är lika höga. Öster står på 20 poäng medan Helsingborg har nått ihop 17 poäng, där serieledaren Landskrona har hela 27 poäng…
Ska man hänga på i toppen finns med andra ingen tid för att tappa fler poäng… 


Öster
Senaste match: Öster - Östersund 1 - 1
xG:
Skott/skott på mål: 19/9 - 7/5
Possession(%): 61 - 39
Hörnor: 7 - 3
Ett dominerande Öster som hade i stort sett allt i första halvleken där Östersund inte alls var inne i matchen. I andra halvlek fortsatte Öster trycka på även om det var mycket skott utifrån, utdelningen uteblev dock och Östersund började skapa 3-4 målchanser på kort tid innan de också tog ledningen. En sen kvittering från Öster och en stark forcering trodde man kunde ge tre poäng men gästerna höll emot och det blev ännu en missräkning för Öster. 


Helsingborg
Senaste match: Helsingborg - Örebro 1 - 0
xG:
Skott/skott på mål: 4/2 - 10/3
Possession(%): 39 - 61
Hörnor: 3 - 5
Ett Helsingborg som lite orättvist tog ledningen efter en bra start av ÖSK. Därefter var det inriktning försvar i stort sett hela matchen där gästerna trycker på och skapar mycket målchanser men inte så farliga ytor. Starkt av Helsingborg att hålla nollan och ta tre viktiga poäng.

Det är dags nu, Öster!

Spelmässigt ska det vara klasskillnad här där Öster är ett så mycket bättre fotbollslag och med den fotbollen som de presterar. Däremot så har man trots det långtifrån de resultaten man förväntat sig genom säsongen, det känns som man nästan hittar sätt att tappa poäng när man som minst anar det. Och det håller inte direkt om man ska vara Öster. Nu hoppas jag att laget växlar upp de två sista matcherna innan ett längre uppehåll väntar och då har bra häng på toppen. Här tror jag ett svagt Helsingborg får känna på Östers rätta färger när de kommer extra motiverade. 


Speltips: Öster vinner matchen till 1.72 hos Betsson  

This is the stats tab
This is the post tip