Speltips: Över 2,5 mål och BLGM till 2.10 hos bet365 .
—-
Något av ett toppmöte på Visma Arena i Växjö när tredjeplacerade Öster tar emot femteplacerade J-Södra. Endast två poäng skiljer lagen emellan, så mycket står på spel.

Öster har en fin rad resultat bakom sig, med två raka 2-1 segrar mot Brage och Skövde samt ett kryss dessförinnan mot Örebro. Känslan är att man har goda möjligheter till att hänga kvar där uppe i toppen och på allvar utmana om en Allsvensk plats när den här säsongen är över.

I J-Södra är det lite mer upp och ner. De sex senaste matcherna står statistiken på två vinster, två kryss och två förluster. Senast åkte man på en snöplig förlust mot suveräna Utsikten, där man faktiskt tog ledningen i den 74:e minuten trots ett tidigt rött kort. Det slutade dock i dur, efter att Utsikten gjort två snabba mål med knappa kvarten kvar och 2-1 stod sig matchen igenom.Något dessa två lag har gemensamt är att dem sällan lämnar planen mållösa. Hemmalaget har gjort minst ett mål i de 10 av 11 senaste matcherna, medan J-Södra endast har lämnat planen mållöst i EN av femton matcher den här säsongen, och det i premiären mot Örebro.

Senast lagen möttes var det även då ett målkalas. Matchen i Jönköping slutade då 3-2 till Öster.

Det är främst i offensiven dessa två lag har sina styrkor och nyckelspelare. Östers Adam Bergmark-Wiberg och Jesper Westermark ligger etta respektive tvåa i skytteligan, medan Robin Book i J-södra ligger på en fjärdeplats och kommer behöva fortsätta göra mål nu när Pashang Abdulla lämnat för Allsvenskan.

Jag ger, liksom oddssättarna, en fördel till Öster i det här mötet med tanke på hemmaplan, något bättre trupp och segern i förra mötet.

Här tycker jag dock vi har ett fantastiskt bra spel sett till statistiken jag tog upp tidigare. För den lite mer försiktige tycker jag BLGM till runt 1.80. Jag väljer dock att kliva på över 2,5 mål och BLGM till 2.10 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip