Mitt speltips: Öster vinner matchen till 1.76 hos Unibet

______

Jadu, vad är det som händer med Östers IF?
Efter att ha tagit vinst på vinst under de inledande omgångarna så kändes det hela klart. Detta är Östers år i Superettan. Den fina formen har däremot fått ett abrupt slut och nu finns till och med risken att andra lag rycker ifrån Öster. Ska dock nämnas att prestationerna fortsatt har varit bra och framförallt mot Östersund och Örgryte bör nog en trea ha tagits med tanke på alla chanser som skapats. På besök kommer Landskrona som haft ett par rejäla duster med Öster både i Ettan och Superettan, nu visar laget på god form och de ser farliga ut varenda match med Jebara och Diawara. Nu väntar kanske den tuffaste matchen och det ska bli spännande att se hur Landskrona kan såra ett Öster, som de ändå möter i rätt läge.

VSK - Öster (xG wyscout 0.99-1.11)
I förra omgången ställdes Öster mot topplaget Västerås SK. Det såg ut som så många gånger förr på sistone. Stor dominans från Öster i åtminstone första halvlek men som inte får med sig någonting gratis just nu. Tycker fortsatt de spelar bra och visar att de ska tillhöra toppen, men haft sisådär med utdelning på sistone och störts av skador eller avstängningar. Nu är det återigen match i Växjö och nu måste väl segern komma?

Landskrona - ÖSK (xG wyscout 2.52-1.75)
Landskrona ska man dock ha stor respekt för. De har prickat in formen och tagit många segrar på sistone. Senast slog man Örebro SK i en svängig match med väldigt mycket målchanser. Landskronas två första mål gjordes i två omställningar där både Jebara och Diawara fick stora ytor och då smäller det i nätet. Efter att kapten Philip Andersson blivit långtidsskadad så bildade Tkacz och Hedenquist mittbackspar, självklart kommer det att märkas mer och mer utan sin kanske viktigaste spelare men tycker Landskrona har hittat ett bra spelsätt.

Med sådana prestationer som Öster har gjort kommer segern tillslut

Landskrona må vara ett bra fotbollslag som säkerligen kommer hamna stabilt på en mittenplacering. Enda matchen som de faktiskt inte hade något att säga till om var borta mot GAIS. Nu kommer en till sådan typ av match mot ett kontrollerande lag med spets, där tror jag att Landskrona återigen får problem. Med ett bra truppläge för en gångs skull hos Östers IF och ett pressat läge kommer äntligen tre poäng här, men då gäller det att vara uppmärksamma på Jebara och Diawara i kontringsspelet.

Mitt speltips: Öster vinner matchen till 1.76 hos Unibet


Lyssna på veckans avsnitt av Superettanpodden, en podcast av Rekatochklart!

This is the stats tab
This is the post tip