Spel: Över 2.5 mål till 1.77 hos Pinnacle

___________


Sista (?) chansen för Östers IF att haka på i kampen om Allsvenskan nu när laget har gått trögt på sistone trots diverse matchbollar att komma ikapp. Läget är dock som det är och nu får man inrikta sig på att försöka gå rent under de fem sista matcherna med start i lördagens möte mot Örebro. Just Örebro har haft en smått otrolig höstsäsong där det mesta i spelet har klaffat. Däremot betyder inte det så mycket när Superettan är så jämn och med två förluster nyligen är läget numera tuffare återigen. Därmed kommer de behöva några poäng till för att säkra kontraktet utan ett kvalspel.

Östers IF
Senaste match: GAIS - Öster 1 - 0
xG: 2.32 - 0.43 (ws)
Skott/Skott på mål: 14/3 - 7/2
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 6 - 3
Måstematchen blev inte som planerat för gästerna där GAIS kontrollerade spelet väl och slog ut Öster i varenda lagdel. Det syntes tydligt att GAIS har ett mycket mer fungerande spel medan Öster mer spelade på chans i denna match.

Örebro
Senaste match: Helsingborg - Örebro 4 - 1
xG: 2.77 - 0.92 (ws)
Skott/Skott på mål: 9/4 - 13/5
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 2 - 9
ÖSK hade alla förutsättningar med hela 8 avbräck hos HIF och tydliga favoriter men så fort matchen blåstes igång var det total motvind. Laget gick inte att känna igen och det var slarvigt över hela planen. 4-1 mot ett svagt HIF är inget annat än bedrövligt.

Avstängd:
Jesper Westermark (Öster)
Sebastian Hedlund (Öster)

Tunga avstängningar för Öster vilket jämnar ut förutsättningarna i matchen

Det finns ingenting annat än seger för Öster här vilket gör detta till perfekta förutsättningar för en underhållande match. Öppningsoddset på Öster var runt 1.66 och normalt sett på hemmaplan mot lägre rankade lag likt Örebro är det nog där det ska vara. Däremot har formen varit väldigt svag på sistone för Öster som känts stressade och inte alls så stabila som de kan vara. Till denna match saknas också två spelare som så ofta levererar i Hedlund och Westermark. Visserligen försvinner många mål i Westermark men tror detta blir en utmärkt matchbild för Örebros offensiv som varit fantastisk. De vet att Öster kommer öppna upp sig i sin desperation medan det kommer att finnas mycket ytor bakom. Båda lagen har haft en väldigt slarvig defensiv på sistone och det kommer inte ändras till denna match.

Spel: Över 2.5 mål till 1.77 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip