Öster tar emot ett nybyggt Örebro SK som börjat tungt. Här är mitt speltips.

Säsongsstarten

Öster - Degerfors 1-1
Varberg - Öster 1-2

Wallinder - Herdonsson, Adolfsson, Kricak, Bergquist - Söderberg, Kusu, Seger - Mörfelt, Aliev, Bergmark Wiberg

Örebro - Skövde 0-1
Sandviken - Örebro 2-1

Påhlsson - Valgeirsson, Bergmark, Crona, Björnstad - Bark, Barsoum, Shlimon, Backman - Gwargis, Holmberg

En av de största favoriterna i serien Öster tar emot ett Örebro SK som bygger nytt, yngre och långsiktigt. I de två första omgångarna har utdelningen för den långsiktiga satsningen varit dålig i form av poäng. Torsk mot två lag man kanske inte vill torska mot om man vill undvika en strid långt ned i tabellen...
0-1 mot Skövde var inte direkt rättvist men i och med att man själva inte kunde göra mål kan det lätt bli så mot ett hårt jobbande lag som Skövde är.

Öster tyngre och spetsigare

Mot Sandviken tycker jag att man förlorade rättvist. SIF var laget som drev matchen till stora delar och som skapade flest heta lägen. Sandviken är i och för sig inget dåligt lag alls, men det är en nykomling och det gjorde nog inte ÖSK:s självförtroende jätteväl.
Öster tar emot ÖSK med en fin 2-1-seger mot Varberg i ryggen och där den som ska göra målen i år gjorde det. Aliev gjorde två riktiga "Pippo-mål" och visade att han har näsa för att vara på rätt plats i straffområdet. Öster var rätt bra i övrigt också och kommer hem till Växjö med fint självförtroende och en spets som ÖSK kan drömma om. Särskilt då man tappat Samuel Kroon till skadelistan. Peter Gwargis är ett intressant förvärv som kommer behöva göra skillnad. Annars är det mycket upp till Kalle Holmberg att ensamt leda det här laget på sina axlar. Och då gäller det att han som anfallare får många bra bollar att jobba med. För försvarsmässigt är ÖSK inte jättebra rent namnmässigt.

SPELTIPS
Jag spelar en Betbuilder med Öster att vinna + under 4.5 mål i matchen till 1.88 hos Betinia (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip