Speltips: Öster vinner matchen till 1.90 hos Betsson (finns runt 1.875 hos övriga)

______

Vilket möte vi har att se fram emot här! Östers IF, som på förhand rankades som ett av få lag att gå upp till Allsvenskan, ska spela mot Utsikten vars förväntningar var det motsatta men som nu toppar tabellen och det med fyra poängs marginal mot Öster. Formen är god hos de båda och den offensiva fotbollen strålar. Det finns bara ett problem, det har varit tufft matchande för båda lagen. Nu sätts bredden på prov…

Senaste match: J-Södra - Östers IF 2-3 (Expected goals wyscout 1.90-2.38)
Har precis bevittnat denna härliga match där det blev som förväntat mycket fina mål och en hel del spänning. Öster tog ledningen tidigt genom Westermark på nick, vilket har hänt en hel del gånger förut denna säsong. I andra halvlek skulle det ta fart ordentligt med straff till Öster, följt av kvittering Södra direkt därefter. Öster växlade dock upp och kunde ta ledningen igen, men inte ens då kunde de hålla den speciellt länge. Känslan var dock att Öster skulle ta segern och rättvist kom också ledningsmålet cirka 20 minuter från slutet via ett piggt inhopp av Daniel Ljung.

Senaste match: Utsikten - Örebro 2-1 (Expected goals wyscout 1.64-0.58)
En jämnare match där Utsikten återigen hamnar i tidigt underläge. Det skulle dock inte vara någon fara här heller. De hade återigen enkelt att ta sig in i straffområdet och lyckades flera gånger stressa Örebro till misstag. Man märker att det verkligen går fort när Utsikten ställer om och det gör att matchbilderna blir mer öppna eftersom de gärna också fyller på i offensiven. Nu väntar dock riktigt tufft motstånd på bortaplan och då ska vi få se hur Utsikten ska försöka såra Öster.

Fint odds på hemmaplan

Trots serieledning och en dag mindre vila så tycker jag Öster står för högt här. Utsikten är visserligen seriens bästa bortalag men här kommer de inte ha sitt favoritunderlag. Fördelen är att Öster har svårt att stänga matcher och sett lite mer osäkra ut i defensiven. Men på det stora hela har Öster som jag nämnt tidigare ändå genomgående hållit en väldigt hög nivå och det var bara en tidsfråga innan segrarna skulle radas upp igen. Jag har stor respekt för Utsikten och i synnerhet stekhete Hedlund som gör mål på allt numera, men jag tycker Öster överlag har så mycket mer spets men också bredd vilket jag hoppas blir användbart här. Lockas till oddset återigen på Öster här.

Speltips: Öster vinner matchen till 1.90 hos Betsson (finns runt 1.875 hos övriga)
This is the stats tab
This is the post tip