Öster att vinna, med insatsen tillbaka på kryss, blir mitt spel i måndagens Superettan.

Onekligen speciellt att laget som ligger näst sist i tabellen är favoriter mot en överlägsen serieledare så här mitt i säsongen. Och därtill att spelet som lockar mig mest är att backa upp laget som efter sju hemmamatcher ännu inte lyckats vinna.
Men någon gång måste det ju vända för Öster?

1. Varbergs 13 10 2 1 27:12 32
15. Osters 12 1 7 4 10:14 10

Smålänningarna har slarvat bort så många poäng att det börjar bli löjligt. Släppt in lite för billiga mål och har framför allt fått för dålig utdelning på alla målchanser som skapas. Har under säsongens gång dessutom haft en del otur med ett antal ramträffar. Förra hemmamatchen mot BP var ytterligare ett exempel i raden:
Det logiska sett till alla chanser hade varit 3-0 till Öster i halvtid. Men istället stod det bara 1-0 och i andra halvlek kom BP ikapp. Bortalagets 2-2-mål är för övrigt bland det mest märkliga jag sett.

Är övertygad om att det kommer vända för Öster. Är rätt så stabila bakåt (bara fem lag med färre insläppta), så allt handlar om att börja sätta dit lägena. Ligger på topplagsnivå när det gäler förväntat antal gjorda mål, antal avslut m.m.

Har här ett avbräck då Christian Ljungberg är avstängd. Finns ändå tillräckligt bra bredd i truppen för att kunna hantera det.

Varberg åkte på säsongens första förlust senast, borta mot J Södra. Att förlora borta mot J Södra är ingen skam, men spelmässigt såg det inte bra ut alls, särskilt i första halvlek. Och vi ska komma ihåg att det var ett skadedrabbat Jönköping, som ett par dagar tidigare förlorat mot svaga Syrianska. Frågan är om Varbergmagin är bruten nu? Ballongen sprucken? Inget snack om att Varberg varit det klart bästa laget i Superettan hittills, men prestationen måste ses som maxad sett till truppens kapacitet över tid. Borde rimligtvis gå mot en tyngre period poängmässigt.

Fick också Astrit Seljmani skadad då. Skytteligaledaren linkade av med en befarad lårskada och är ett stort frågetecken. Hade förvånat mig om han varit redo för spel bara fyra dagar senare. Hade han saknats hade det varit ett monumentalt avbräck - bäst i serien tillsammans med ÖIS-forwarden Ludwigson hittills tycker jag.

Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem här. ÖIS har kapacitet att vara ett topp fem lag i serien och får de bara lite mer rimlig utdelning kommer de börja klättra i serien.

This is the stats tab
This is the post tip