På Visma Arena i Växjö gästas Östers IF av Västerås SK under måndagskvällen i omgång 19 från Superettan. Hemmalaget blir knappa favoriter här, men jag förväntar mig en målsnål historia där jag inte tror att båda lagen hittar nätet.

Östers fem senaste
Trelleborg - Öster 1-0
Öster - Örgryte 0-0
Husqvarna - Öster 0-3
J Södra - Öster 2-1
Öster - Trelleborg 0-0

Västerås fem senaste
Västerås - Falkenberg 1-3
Brage - Västerås 3-3
Sollentuna - Västerås 2-1
Landskrona - Västerås 1-0
Västerås - Akropolis 2-3

Västerås har som ni kan se i resultatraden bara en oavgjord och resterande fyra har de förlorat sett till deras fem senaste. Då har de i en av dessa matcher ställts mot Sollentuna i Svenska Cupen, där det blev förlust med 2-1. Tabelläget i Superettan säger att VSK just nu är ett lag för negativt kval och detta med 18 poäng på kontot med lika många matcher spelade.

Öster är å andra sidan seriens formsvagaste lag sett till formtabellen då de bara noteras för två av 15 möjliga poäng i formtabellen. De har dock 20 poäng på kontot med lika många matcher genomförda som motståndarna Västerås, men då är det alltså bara blott två poäng som skiljer dem från deras nionde plats i tabellen just nu ner till 14'e placerade VSK på negativ kvalplats.

Jag förväntar mig en match mellan två försiktiga lag, men också två lag som gärna vinner. Öster har dock visat prov på en stark defensiv med ett duktigt målvaktsspel, så ett nytt 0-0-resultat på Visma Arena under måndagskvällen är inte helt otänkbart i mina ögon och öron...

SPELTIPS
Båda lagen gör mål - nej
Oddset är 1.87 och detta hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip