Speltips: Östers IF får flest hörnor till 1.72 hos nya Expekt . Det testas även -1,5 hörnor till 2.15

________


Omgången efter uppehållet avslutas på absolut bästa sätt när Östers IF tar emot Västerås SK. Tvåan mot fyran och en seger för hemmalaget skulle skapa stor nerv i toppen. Serieledarna Utsikten förlorade återigen och det börjar öppna upp sig igen i toppen. Östers IF kommer till matchen med tre raka segrar medan VSK bara tagit två poäng på de tre senaste matcherna. Kan verkligen se framför mig hur Öster ser sin chans här och kommer gå ut och köra all in.


Östers IF
Senaste match: Skövde AIK - Östers IF 1-2
xG: 0.64 - 2.9
Skott/Skott på mål: 8/3 - 14/5
Possession(%): 40 - 60
Hörnor: 5 - 7
Det satt rätt långt inne men det var spelmässig dominans av Öster som skapade mer än tillräckligt för att vinna matchen. Ett Öster som varit i en härlig form och städat av lag efter lag och haft de där marginalerna som ett lag behöver ha i toppen.


Västerås SK
Senaste match: Västerås - Brage
xG: 1.08 - 0.72
Skott/Skott på mål: 14/2 - 7/2
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 6 - 2
VSK lyckades inte få hål på Brage trots relativt många målchanser. Spelmässigt är VSK riktigt bra men verkar som att det mentala har ställt till det lite på sistone. Skönt då med välbehövlig vila och komma tillbaka med nytt självförtroende.

Vad har hänt under sommaren för Östers IF?
- Albin Mörfelt har plockats in som ny ytter/anfallare. En spelare med stor potential men som haft det lite motigt senaste säsongerna. Kommer närmast från Degerfors IF.
- Försvarsslinjen har förstärkts i Ivan Kricak, en riktigt meriterad värvning som ska hjälpa Öster ta sista steget. Närmast ifrån Mjällby AIF. Utöver det har ytterbacksplatserna breddats med Lukas Bergquist (Umeå FC) och Thorri Thórisson (KA Akureyri).
Dessutom har Antonio Yakoub värvats från Gefle IF i en bytesaffär mot Ahmed Bonnah.

Västerås valde också att spetsa truppen med en spelare till varje lagdel under transferfönstret. Anfallaren Ibrahim Diabaté togs in ifrån RCD Mallorca. Mittbacken Philipp Strompf från Eintracht Braunschweig och mittfältaren Aly Coulibaly från UD San Sebastián de los Reyes.

För Öster finns inget annat än seger i jakten på allsvenskt avancemang

Känns som matchen passar Östers IF bra och de brukar vara som allra bäst i sådana här matcher när det bara finns seger och det krävs en stor mental styrka. Nu har dock oddset sänkts en hel del på Östersidan vilket flyttar mig istället till hörnorna. Tror att Västerås väljer en mer defensiv balans på laget här och försöker stänga ner ytorna mot ett Öster som har en otroligt vass offensiv. Kikar vi på statistiken har det ändå varit en rejäl hörnkavalkad från Öster gång på gång under en lång period. Tror inte på något annorlunda här trots bra motstånd, VSK släpper ändå till en hel del och lär gå in för en försvarad poäng i denna match.

Speltips: Östers IF får flest hörnor till 1.72 hos nya Expekt . Det testas även -1,5 hörnor till 2.15.
This is the stats tab
This is the post tip