Vålerengen levererade stort mot Molde i går (3-0) och skönt få en ett spel i början på veckan, efter en svag söndag. Svenska Cupen i kväll där jag tror att Kristianstad från division 1 är numret för stort för Österlen i division 3.

DIV 3 SÖDRA GÖTALAND
1. Österlen FF 13 10 3 0 30-6 24 33

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
Österlen - Lödde 2-2

DIV 1 SÖDRA
5. Kristianstad FC 14 6 3 5 17-19 -2 21

Formen
V, O, F, V, V

Senaste match
Kristianstad - Prespa Birlik 5-3

Ja, ingen vågad gissning att division 1-laget spöar division 3-laget kanske. Men man vet aldrig när det kommer till cupspel. Hur motiverade är det bättre laget osv? Som jag ser det verkar Kristianstad gå in för kvällens match. De ligger på en fin femteplats i söderettan och har häng på kvalplatsen. Känns dock inte som att föreningen är riktigt Superettanklass ännu, så jag tror de mår bra av något år till i division 1. Hur som helst, laget kommer från en viktig 5-3-seger mot storsatsande Prespa Birlik vilket gjorde att laget bara är tre poäng från Landskrona Bois på kvalplats uppåt. Det här är första matchen för KFF innan division 1 startar efter uppehållet. Ett genrep som ger en match mot Ljungskile i nästa omgång för vinnaren. Info från KFF:

Sommarens nyförvärv Astrit Seljmani debuterar för Kristianstad FC när laget under tisdagskvällen åker till Skillinge och match i Svenska Cupens första omgång mot Österlen FF.

- Vi har bara en spelare på skadelistan just nu, så jag tror att killarna känner att de måste ge järnet. Det är bara två matcher och ett antal träningar att visa att man vill vara med i startelvan i omstarten mot Landskrona den 21 augusti, säger Joakim Persson.

KFC-truppen till tisdagens cupmatch borta mot Österlen (avspark 18.30 på Skillinge IP): Sixten Mohlin, Max Rundqvist - Anton Bloom, Mohammed Mbye, Jesper Modig, Fredrik Widlund, Henrik Fribrock, Elias Åberg, Oliver Sigefjord, Saikou Jawneh, Nahom Girmai, André Kamp, Niklas Jönsson, Bjarni Mark Antonsson, Granit Stagova, Izuchukwu Emeh, Astrit Seljmani, Andreas Grahm.

Hemmalaget Österlen åkte ur division 2 med buller och bång förra säsongen, nu är man verkligen på väg tillbaka. Går som tåget i division 3 där man är obesegrat och har 30-6 i målskillnad på 13 matcher. Vill dock hävda att det är en stor skillnad mellan div3 och div1. Om Kristianstad går in för detta så vinner de matchen.

SPELTIPS
Tror på Kristianstad -1,25 (-1 -1,5) till 1,80 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip