Österrike:

Duell om gruppsegern i Sveriges grupp. Allt talar förstås för att både Belgien och Österrike spelar EM i Tyskland nästa sommar. Inför fredagens kraftmätning står båda lagen med obesegrat facit och 13 inspelade poäng, men Belgien toppar gruppen på bättre målskillnad – 13-1 kontra Österrikes 12-4. Senast lagen möttes blev det 1-1 i Belgien.

Jag är väldigt imponerad av utvecklingsresan som Österrike genomgått under Ralf Rangnicks ledning och tycker det är ett lag som besitter stor kvalitet, även om man inte är i besittning av de allra största namnen. Till den här matchen saknas dock två nyckelspelare i skadade David Alaba och veteranen Marko Arnautovic. Det är förstås tunga slag för Rangnick. Dessutom saknas Stefan Posch och Gernot Trauner, samtidigt som det Marcel Sabitzer, Christoph Baumgartner och Michael Gregoritsch dragits med lite skavanker – även om de väntas komma till spel. På mittfältet lär vi finna Bayern Münchens Konrad Laimer och RB Leipzigs Xaver Schlager, som båda passar perfekt in i den fotboll som gegenpressingprofessorn Rangnick önskar spela.

Offensivt, tillsammans med Gregoritsch, finns även Wolves Sasa Kalajdzic, som är tillbaka i Premier League-spel efter fjolårets skadehelvete, och den gänglige anfallaren kan ställa till besvär för det belgiska försvaret.

Belgien:

Domenico Tedesco har fått en strålande inledning på förbundskaptensuppdraget i Belgien. Tedesco har fått i uppdrag att hantera generationsväxlingen efter den ”gyllene generationen” och trots att flera tunga namn lämnat landslaget därhän så är det ett lag fullt med kvalitet och talang. Romelu Lukaku har varit glödhet och toppar hela EM-kvalets skytteliga med åtta baljor så här långt. Lukaku har även funnit målgörarskorna i Roma sedan sommarflytten dit.

Trots att Belgien bara släppt in ett mål – mot just Österrike – så är det ingen försvarsuppställning som namnmässigt skrämmer med namn som Castagne, Faes, Theate och veteranen Vertonghen. Thibaut Courtois saknas alltjämt på grund av skada så Casteels lär fortsätta mellan stolparna. Även storstjärnan Kevin De Bruyne återfinns alltjämt på skadelistan. I offensiven slåss namn som Jérémy Doku – som varit finfin sedan flytten till Manchester City – Johan Bakayoko och Yannick Carrasco om att flankera självskrivne Lukaku.

Båda lagen saknar nyckelspelare – kan bli underhållande

Jag tror det här kan bli en riktigt bra fotbollsmatch mellan två nationer som jag imponerats av under kvalet och som befinner sig på vitt skilda, men så här långt tveklöst uppåtgående resor under två kompetenta förbundskaptener i Tedesco och Rangnick. Det blev 1-1 i Bryssel och Österrike har alla möjligheter att ställa till det för Belgien hemma på Ernst-Happel-stadion. Belgiens offensiv är vass, samtidigt tror jag Österrike har kapacitet att såra en belgisk defensiv som ännu inte satts på allt för stora prov under Tedesco. Över 2.5 mål till 1,95 hos Pinnacle kan vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip