På nationalarenan Ernst-Happel-Stadion i Wien gästas Österrike av EM-vinnaren Italien, i en vänskapslandskamp. Två nationer som lika gärna hade kunnat mötas i VM i Qatar men som inte har lyckats kvala dit. Österrike har gått ner sig och tappat en League A placering då de har halkat ner till League B i Nations League - medan Italien har vunnit sin grupp. Båda nationerna har en seger i ryggen från i veckan, mot betydligt lättare motstånd. Detta möte lutar mot att bli tufft och framförallt målsnålt.

Das Team lyckades inte ta sig förbi Wales i playoffen till VM, där det blev en 1 - 2 förlust på Cardiff City Stadium. Den forne Manchester United tränaren Ralf Rangnick har fått ta över - men misslyckats med att hålla Österrike kvar i toppligan i Nations League. I veckan dominerade de fullständigt tillställningen mot Andorra, med en bollinnehav på 81 %. Dock krävdes det ett sent mål av Marko Arnautovic för att besegra dem. Österrike är ändå en svårslagen nationer med ett stabilt försvar, som leds av Real Madrid stjärnan David Alaba.

Efter att ha förlorat playoffen hemma mot Nordmakedonien har Italien spelat upp sig. En gruppseger över Ungern, Tyskland och England visar ändå vilka kvalitéer som finns i truppen. Förbundskaptenen Roberto Mancini roterade kraftigt i startelvan sist i Tirana där Albanien slogs med 3 - 1, efter två mål av Freiburg-anfallaren Vincenzo Grifo och en fullträff av Giovanni Di Lorenzo. Italien har tre raka segrar, i alla sammanhang, med bara ett insläppt mål. Återigen ser defensiven urstark ut, i kombination med att en massa unga spelare får chansen.

Då Österrike inte direkt har sprayat in mål - med fyra fullträffar på sex senaste landskamper - kommer de återigen få det svårt mot Italien, som har en fin form. Men något målkalas behöver detta verkligen inte bli. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst två insläppta mål totalt i vänskapslandskampen.

Speltips Österrike - Italien:
Under 2,5 mål - odds 1.70 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Österrike:
Heinz Lindner, Stefan Posch, Kevin Danso, David Alaba, Philipp Mwene, Florian Grillitsch, Xaver Schlager, Marcel Sabitzer, Christoph Baumgartner, Michael Gregoritsch & Marko Arnautovic.

Preliminär startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giorgio Scalvini, Leonardo Bonucci, Francesco Acerbi, Giovanni Di Lorenzo, Marco Verratti, Nicolo Barella, Federico Dimarco, Matteo Politano, Giacomo Raspadori & Vincenzo Grifo.
---

This is the stats tab
This is the post tip