Österrike går för gruppsegern, Nordirland för att hänga kvar även om det ser mörkt ut.

Senaste möten
Nordirland - Österrike 0-1

NATIONS LEAGUE B - GRUPP 1
1. Austria 4 3 0 1 6:4 9
2. Norway 4 3 0 1 11:3 9
3. Romania 4 1 1 2 4:8 4
4. Northern Ireland 4 0 1 3 2:8 1

Senaste matcher

Österrike - Rumänien 2-3 (Nations League)
Österrike - Grekland 2-1 (träningsmatch)
Nordirland - Österrike 0-1 (Nations League)
Rumänien - Österrike 0-1 (Nations League)
Luxemburg - Österrike 0-3 (Nations League)

Nordirland - Norge 1-5 (Nations League)
Bosnien - Nordirland 1-1 (EM-kval, straffseger)
Nordirland - Österrike 0-1 (Nations League)
Norge - Nordirland 1-0 (Nations League)
Nordirland - Slovakien 1-2 (förlust i förlängning, EM-kval)

Preliminära elvor (Whoscored)

Österrike (4-2-3-1) Pervan - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba - Ilsanker, Baumgartlinger - Sabitzer, Schlager, Baumgartner - Gregoritsch

Saknar: Grillitsch, Schöpf, Ullman, Vallci
Osäkra: -

Nordirland (4-4-2) Peacock-Farrell - Smith, Ballard, Flanagan, Ferguson - McGinn, Galbrait, Thompson, Jones - Magennis, Lafferty

Saknar: Evans, Kennedy
Osäkra: -

Österrike och Norge är dem som gör upp och gruppsegern och uppflyttning i Nations League B - grupp 1. För Österrikes del har de fyra matcherna gett tre segrar och en torsk. Förlusten hemma mot Rumänien i början på september, därefter seger mot Nordirland (kvällens motståndare) och Rumänien på bortaplan. Med Norges match mot Rumänien uppskjuten så har Österrike ett drömläge att vinna gruppen. Detta då Norge av allt att döma kommer förlora sin match med 0-3 då det var norska myndigheter som förbjöd laget att resa.
Vad innebär då detta? Jo, om Österrike bara vinner här så kommer det att räcka med en pinne i sista matchen mot Norge, om de ens får resa till Österrike? Oavsett vad så kan hemmalaget spela för att vinna och känna att det skulle räcka ganska eller väldigt långt. En seger här och Österrike är förmodligen klara då mycket talar för att Norge inte kommer få resa till Österrike heller.

Nordirland slåss för att hänga kvar, men i och med att Rumänien nu högst troligt får en skrivbordsseger så är den chansen redan körd. Nordirland åkte dessutom på ett brutalt nederlag i veckan då EM-drömmen sprack. Torsk på övertid mot Slovakien. En match som spelades i 120 minuter och säkert sitter i benen. Jag tror att de får svårt att hitta motivationen här och om Österrike bara spelar disciplinerat så kan de ta en säker seger.

SPELTIPS
Jag spelar Österrike att vinna och hålla nollan till 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip