Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,75 - Bethard -

Österrike och Serbien som båda ska spela EM senare under månaden matchas här mot varandra i en träningslandskamp i Wien.

Uppsnack & rekar (Grupp A)


Alplandet gjorde ett fint kval och var bara en pinne bakom Belgien i kvalgrupp F. Besegrade Sverige både hemma och borta och tog även poäng i Bryssel mot Belgien. Har efter kvalet spelat tre träningsmatcher och vunnit samtliga. 2-0 Tyskland, 2-0 Slovakien och hela 6-1 mot Turkiet.

Förbundskapten Ralf Rangnick har en fin och lite underskattad trupp till sitt förfogande. Tycker samtliga lagdelar håller bra klass. Det som möjligtvis kan oroa lite är att målis Heinz Lindner är i samma situation som vår egen Robin Olsen. Är inte förstavalet i sitt klubblag (Union Saint-Gilloise) och kan därmed vara lite rostig pga utebliven speltid. Tror ändå att Lindner kommer vakta målet under EM då Patrick Pentz, Niklas Hedl och Tobias Lawal inte är på samma nivå som rutinerade Lindner.

Även framåt förlitar sig Rangnick på rutin i form av Michael Gregoritsch, Marcel Sabitzer och Marko Arnautović som tillsammans har nästa 250 landskamper.

Skador på David Alaba, Xaver Schlager och Sasa Kalajdzic som inte kommer hinna bli fit till EM.

Två lag med offensiva styrkor laddar för EM.

Serbien tog sig också rätt enkelt till EM via andraplats i grupp G, bakom Ungern. Föll i båda matcherna mot gruppvinnaren och fick bara kryss i dubbelmötena med Bulgarien men vann matcherna mot tabelltrean Montenegro och jumbon Litauen. Har inte glänst i de två träningsmatcher man lirat efter kvalet. 0-4 mot Ryssland och 1-0 mot Cypern.

Har precis som Österrike fått en tuff EM-grupp. Motståndarna för Dragan Stojkovic Serbien är England, Danmark och Slovenien.

Laget har sina styrkor framåt med klassanfallare i Luka Jovic, Dusan Vlahovic, Aleksandar Mitrovic och även på mitten finns det fina offensiva namn i Dusan Tadic, Sergej Milinković-Savić och Filip Kostic mfl.

Den mest öppna positionen hos Serbien är målvaktsposten. Vanja Milinković-Savić stod i kvalmatcherna men Djordje Petrovic har fått mycket speltid (och gjort det bra) i Chelsea och sedan finns även Mallorcas Predrag Rajkovic som höll nollan i senaste matchen mot Cypern. Känns som att den som får chansen här, måste ta den, annars kan det bli ett EM som bänkvärmare.

Sasa Lukic som är skadad hoppas bli kvitt sin ömmande vad lagom till EM drar igång, men kommer ej medverka här. Har även sen test på Nemanja Gudelj som missade fem av Sevillas sex avslutande matcher pga knätrubbel.

Tycker det finns värde i att båda lagen gör mål i matchen. Serbien har som sagt sina främsta styrkor framåt och gjorde i kvalet 15 mål på 8 matcher och då var det inga storsegrar som stod för hälften av målen. Österrike hade ungefär samma stats, 17 mål på 8 matcher i kvalet och tror knappast att man går mållösa på hemmaplan. De lite osäkra målvaktsposterna i lagen är också bra för vårt spel.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip