Svenskorna laddar om efter torsken inför rekordpublik. Men gör det med ett tunt anfall.

Senaste matcher

Österrike - Belgien 0-0
Slovakien - Österrike 0-1
Österrike - Belgien 0-0 (torsk straffar)

Portugal - Sverige 2-1 (Algarve cup)
Kanada - Sverige 0-0 (Algarve cup, torsk på straffar)
Sverige - Tyskland 1-2

Sverige föll rättvist mot ett för dagen starkare tyskt landslag. Caroline Segers reducering räckte inte till mer än att snygga till siffrorna till 1-2 mot tyskorna. VM närmar sig och detta är den sista träningsmatchen innan Peter Gerhardsson måste ta ut sin trupp till sommarens VM. Men det är en del avbräck som försvagar laget inför träningsmatchen mot Österrike.

Stina Blackstenius har feber och åker inte med. Dessutom är både Fridolina Rolfö och Elin Rubensson borta på grund av skador/känningar och kommer inte att spela. Därmed är alternativen framåt betydligt färre för Sverige. Österrike missade VM men är inget säckgäng. Rankade 23:a i världen på Fifa-rankingen och flera namn som spelar på hög nivå som tyska Bundesliga.

Jag tror att Sverige kommer få ha mycket boll medan Österrike riktar in sig på att spela fysiskt och kontra. Sverige har få alternativ framåt och slitna ben sen helgens match. Så frågan är ju hur många i elvan senast (exkluderat redan nämnda skador) som kommer gå från start. Och även om de går från start så ska de prestera med kort om vila och en resa i benen.

Det blir ofrånkomligt med ändringar i elvan och då kan man inte förvänta sig att det offensiva spelet sitter klockrent.

Sveriges elva mot Tyskland: Lindahl - Fischer, Sembrandt, Ericsson - Glas, Rubensson (out), Seger, Andersson - Asllani, Larsson, Rolfö (out).

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.85 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip