Speltips: Helsingborg över 3.5 hörnor till 1.81 och över 4.5 hörnor till 2.75 (om man söker högre varians)

_____

Inför säsongen var Helsingborg rankade 1:a medan Öster 2:a enligt oddsen. Nu möts lagen i vad som hade kunnat vara en seriefinal, nu är det mer en final i och med att båda lagen är i stort behov av tre poäng. För Östers del handlar det om att haka på platserna om Allsvenskan medan för Helsingborgs del handlar det om att säkra ett nytt kontrakt. Formen är poängmässigt okej för Helsingborg som iallafall börjar ta in viktiga poäng medan Öster har bättre form men behöver trepoängare nu så man kan ta ikapp i toppen.


Östers IF
Senaste match: Landskrona - Öster 2-2
xG: 1.32 - 1.96
Skott/Skott på mål: 12/5 - 19/6
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 8 - 3
Svängig matchbild som så många gånger förr när Öster spelar. Det var överlag en fin fotbollsmatch där Öster började starkt och kunde redan i första halvlek punkterat matchen, däremot kom Landskrona igång så småningom och kunde ge Öster en riktig fight. Matchen skulle sluta 2-2 efter ännu en sen kvittering.

Helsingborg
Senaste match: Helsingborg - AFC Eskilstuna 1-0
xG: 1.37 - 1.35
Skott/Skott på mål: 13/4 - 12/4
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 13 - 4
Helsingborg ville klart mest och såg taggade ut. De vann mycket boll och satte AFC under press. Det skulle dock dröja ända in till slutsekunderna innan ledningsmålet kom. En otroligt skön känsla för Helsingborg som nu tagit in viktiga poäng.

Dags att utnyttja kanterna för Helsingborgs IF. Jobba hörnor!

Egentligen borde man bli sjukt förvånad när Helsingborg står i dryga sju gånger pengarna och visst är det ett högt odds man kan testa någon peng på. Jag väljer däremot att rikta in mig på hörnor där Helsingborg har en lockande lina. De har blivit ett lite annat typ av spel nu när Wilhelm Loeper spelat mer kontinuerligt 90 minuter, det blir mycket mer löpkapacitet och mer bredd samt djup i spelet. Dessutom när Erik Ring ibland får vikariera som ytterback under matcherna blir det rätt ofta en del inspel och inläggsspel när han gillar att utmana och använda stora ytor i bredden. Öster spelar med två sittande centrerade spelare och låter sin offensiv agera en hel del själva med rätt så fria tyglar. Det blir inte alltid så mycket stort ansvar defensivt på kanterna vilket jag tror Helsingborg kan utnyttja här. Tror vi får se minst fyra hörnor från gästerna.

Hörnor för Helsingborg de 10 senaste matcherna: 13, 2, 5, 8, 3, 1, 4, 5, 7, 5

Hörnor emot Östers IF de 10 senaste matcherna: 8, 5, 5, 6, 5, 5, 5, 3, 3, 4

______

Speltips: Helsingborg över 3.5 hörnor till 1.81 och över 4.5 hörnor till 2.75 (om man söker högre varians)
This is the stats tab
This is the post tip