AIK reser till Östersund för en bortamatch mellan EL-kvalet mot Celtic.
Mitt spel: AIK vinner och håller nollan. Finns till 3.10 hos Betsson .

Norling har ett par val att göra här. Efter förlusten mot Kalmar FF förra helgen har Gnaget längre upp till Djurgården än ner till Hammarby. En samlad expertkår var inne på att AIK roterade bort sig i den matchen. Experimentet med Michel på topp funkade inte alls och laget i övrigt såg inte påkopplat ut. Dessutom blev AIK rejält överkörda av Celtic i Glasgow så sent som i torsdags (2-0). Det dubbelmötet är nog helt kört. Här är Sebastian Larsson avstängd. Adu och Sigthorsson blir avstängda i derbyt mot DIF kommande helg om de får gula kort mot Östersund.

Så hur tänker Norling här?
Rotera friskt igen och ge Europa League ett ärligt försök? Eller spela bästa lag både här och mot Celtic? Någonstans mitt emellan? Jag tror på det sista alternativet. Bänkspelarna mot Celtic: Bilal Hussein, Saletros, Dimitriadis, Felic Michel och Obasi
lär alla vara högaktuella. Gissar att de stöttas upp av ett par-tre riktiga nyckelspelare som Goitom, Per Karlsson, Elyounoussi och Adu.

Men för mig är det nästan oväsentligt hur AIK ställer upp. För de ställs mot ett Östersund som för mig är ett av de sämsta lagen i serien just nu. Efter en okej start rent poängmässigt har de nu en seger de senaste 14 allsvenska matcherna.
- Blev totalt överkörda av ett svagt Elfsborg i måndags.
- Omgången innan dess rånade de Sundsvall på tre poäng genom att filma till sig en straff i slutskedet. Sundsvall var klart bättre i den matchen.
- Innan dess? Förlust mot AFC Eskilstuna. Och omgången innan? Då rånade Östersund Malmö FF. Keita stod på huvudet och MFF-anfallarna spelade med vänsterstövlar. 2,3-0 till skåningarna hade speglat matchen.

Så Östersund har en mycket svag poängskörd senaste matcherna. Och poängen de tagit har ofta varit oförtjänt. Klubben har sålt ett gäng nyckelspelare (och Potter har lämnat!) senaste året. Med tanke på rättegången mot Kindberg känns det som att klubben just nu befinner sig i mer eller mindre fritt fall. Laget känns som en främlingslegion - ett gäng nomader har samlats i Östersund för att få fart på sina egna karriärer. Absolut inte optimalt när man befinner sig i en bottenstrid. Östersund ska vara glada att det finns flera svaga lag i den här serien. Mukiibi (10/0), Ssewankambo (17/1), Mensiro (12/0) och Colkett (16/1) verkar dessutom out här.

Finns ett offensivt hot i det här laget: Islamovic. Han ryktas bort. Jag blir ruggigt förvånad om han spelar i Östersund 2020.

För att summera: AIK har hållit nollan i 11/20. Vinner de inte här är guldet långt borta. Östersund är usla. Raka tvåan på AIK är nog bra, men jag gillar det här specialspelet då jag kan se AIK grinda ut en solklar 2-0-seger mot ett uddlöst Östersund.

0-2!

This is the stats tab
This is the post tip