Östersunds FK går en tuff säsong till mötes. Med 15 nya spelare och flera jobbiga skador så tror jag att det blir tufft även mot Brage.

Superettan
2. Brage 6 4 1 1 15:6 13
12. Östersunds FK 6 1 2 3 5:8 5

ÖFK hemma
2 1 0 1 3:3 3

Formen
O, O, V, F, F

Senaste match
Örebro - Östersund 1-0

Mills - Hörberg, Jablinski, Mazur, Ghanoum - Weilid, Issah, Fritzson - Attah Kadiri, Amatkarijo, Karlsson Grach

Brage borta
2 1 1 0 4:3 4

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Brage - Örgryte 4-0

Froding - Tamimi, Rodin, Zetterström, Redenstrand - Lundin (klev av skadad sist och lär bli borta ett tag), Hellberg, Sletsjoe, Persson - Arvidsson, Karlberg

Att Östersunds FK vunnit en match den här säsongen ska man vara ganska glada för. Segern mot Dalkurd speglade inte hur matchen såg ut och i övrigt har laget tre torsk och två kryss. Nu senast var man stor underdog borta mot Örebro där man föll med 0-1. Siffror som definitivt var i underkant. ÖFK hade inte mycket och bygger sitt spel på snabba omställningar och att motståndarna gör misstag. Visst, det jobbas hårt och det finns speed, men jag tycker att anfallsspelet är ganska lättläst egentligen och att man ofta slår upp bollen på första bästa löpning. Det håller inte för något annat än en bottenstrid. ÖFK har som sagt 15 nya spelare i år, en ny tränare i Magnus Powell (oprövad på den här nivån i Sverige) och tuffa skador på stjärnmålvakten Aly Keita och nu senast mittbacken Jablinski (knä). Förutsättningarna för att bygga upp en segerstreak är inte på topp skulle jag säga.

Nu möter man ett Brage som öppnat säsongen jättebra. Nu senast slog man jumbon Örgryte med 4-0 och detta trots en första halvlek där ÖIS var rätt bra. Brage har flyt i sitt spel, jobbar hårt och är spetsiga. Niklas Söderberg och Joakim Persson är två spelare i fin form. Det centrala mittfältet med Hellberg och Sletsjoe svårpasserat och överlag känns Brage som en utmanare i toppen. Jag håller Halmstads BK som det bästa laget i serien, Örebro SK borde vara där med sin trupp men har fått en svag start, och i övrigt är det ett par lag - däribland Brage - som kan vara med och fajtas. Bra odds på ett bättre lag och därför är det här spelet givet för mig.

SPELTIPS
Jag spelar Brage asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.76 hos Unibet (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

P.S. Lyssna gärna på vår nya podcast om Superettan kallad 3-5-2 Superettan. Finns där poddar finns!

TV: Melker går för det igen denna jackpotomgång!This is the stats tab
This is the post tip