Östersund saknar en hel del kreativitet på mitten i dag.

Förra mötet
Dalkurd - Östersund 3-0

Allsvenskan
6. Östersund 24 13 3 8 41:28 42
15. Dalkurd 24 4 5 15 27:47 17

ÖFK hemma
12 7 0 5 22:15 21

Formen
V, V, V, F, F

Senaste match
Djurgården - Östersund 0-2

Dalkurd borta
12 2 2 8 11:23 8

Formen
F, V, F, O, O

Senaste match
Dalkurd - AIK 0-4 (0-1 i 33')

Det är inget snack om att ÖFK är rättmätig favorit i den här matchen och allt annat än tre poäng är direkt svagt. Dalkurd har en väldigt tunn trupp nu och där den individuella kvaliteten och framförallt speeden framåt minskat sen sommarfönstret. Nu är det mer av spelare som var med och tog upp klubben till allsvenskan som startar igen. Och det räcker ju inte till mer än en bottenplacering. Chansen finns dock fortfarande att klara sig kvar, både genom kval och direkt, men då är varje poäng viktig. Dalkurd kommer slåss för livet här och inledningen på matchen blir sjävklart viktig. Rawez Lawan saknas i matchen här på grund av avstängning.

Senaste elva i förlusten mot AIK: Mohlin - Strand, De John, Thorbjörnsson, Ekblad - Stadler, Tranberg, Löfkvist - Awad, Markkanen, Moenza

Det lär säkert bli en forward i försvarsspel även här mot Östersund med fokus på att stänga ytor för det spelskickliga hemmalaget. Men frågan är hur spelskickligt laget kan vara just i dag. Flera spelare saknas främst på mittfältet vilket gör att det blir någon speciallösning mot Dalkurd. Jag tänker att det kan tröja innan alla bitar faller på plats i spelet där och mot ett lågt spelande försvar är det såklart skillnad på om Tekie, Amin och Kroon finns tillgängliga för att dyrka upp försvaret. Men alla dem är out den här matchen.

Linan för matchminut för första målet före/efter ligger på 26:00 minuter. Känns inte omöjligt att Dalkurd kan hålla ut så länge med tanke på deras förmodat defensiva inställning till matchen och att ÖFK måste vaska om i leden. Edwards lär spela centralt men i övrigt är det svårtippat hur Burchnall ställer upp laget.

Östersunds Posten: "Rewan Amin saknas efter smällen i matchen mot Djurgården. Simon Kroon och Tesfaldet Tekie saknas fortfarande. Jerell Sellars kommer sannolikt finnas med i truppen, men det finns däremot ett frågetecken kring Ronald Mukiibi."

Senaste elva som vann på Tele2 mot Djurgården (2-0, 1-0 i den 13' minuten)

Keita - Bergqvist, Sonko-Sundberg, Pettersson - Mukiibi, Edwards, Amin, Mensah, Widgren - Islamovic, Aiesh

SPELTIPS
Jag spelar en tv-peng på inget mål i matchen före 26:00 spelade minuter. Finns till 1.83 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip