Väljer att spela X2 på DIF mot ÖFK i premiären. Spelet sitter om Djurgården tar poäng.

Smålurig match. Östersunds högstanivå är brutal. Om de får till en fullträff spelmässigt tvivlar jag på att något svenskt lag kan stå emot. Så visst kan de vinna klart här. Men jag tror DIF har en bra poängchans. Östersund har haft Ghoddos, Sema och Nouri iväg på landslagsspel - vilket knappast varit positivt för möjligheterna till förberedelser. Dessutom saknas Curtis Edwards och Tekie - två spelare som spelat en hel del under försäsongen. Blir en del förändringar jämfört med hur ÖFK ställde upp mot Malmö FF. Jag tycker inte de fått till anfallspositionen riktigt än, då Islamovic inte kommit in i det alls än. Påverkas såklart negativt av att inte ha en riktigt vass striker med tanke på det spelmässiga övertag de brukar ha. Utan någon som hotar rejält och kan hugga på alla inspel som kommer blir ÖFK lite uddlösa.

Djurgården saknar Jonas Olsson - ett tungt avbräck då han framstår som ledaren i det är laget sedan Kim Källström slutat. Men Gunnarsson eller Marcus Danielsson är stabila ersättare. DIF har sett starka ut under försäsongen - framför allt defensivt då man inte släppt in ett enda mål i fem cupmatcher. Har ett gediget lag där alla jobbar extremt hårt för varandra. Saknar kanske lite spets offensivt vid sidan om Mrabti, men det finns ändå ett par-tre offensiva mittfältare som kan göra jobbet.

Skön premiär för Djurgården att gå in i - då de har precis allt att vinna. Min känsla är att de kommer få en matchbild som passar rätt bra - ÖFK som för spelet medan DIF får gnugga försvar och ställa om. Östersund har haft mycket boll i cupmatcherna mot Gais och Malmö FF, men har haft problem att omvandla spelövertaget till mål och heta målchanser. Kan se en liknade matchbild där ett välorganiserat DIF klarar sig rätt bra trots litet bollinnehav.

Min känsla säger att det här blir en målmässigt jämn historia och jag tror bägge lagen är relativt okej med ett kryss om det skulle stå sig en bit in i andra halvlek.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip