Djurgården åker upp till Östersund på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1 på bortalaget. Spelet innebär pengarna tillbaka på uddamålsseger, fullvinst vid seger med 2+ mål. Förlust om Östersund tar poäng.

Efter formraden 0-1-9 sprattlade Östersund till hemma mot Elfsborg förra helgen. En blandning av bjudningar, drömmål och ineffektiva motståndare gav laget tre poäng. Att den segern betydde mycket förstod alla som såg segerscenerna. Följde dock upp det med att förlora i Örebro med 2-0 efter två sena baklängesmål. Frågan är om inte det var spiken i kistan för laget. På tio omgångar ska de ta sig förbi två lag och äta ikapp sex poäng för att nå kval. Att TA IGEN sex poäng när det skrapats ihop tolv på hela säsongen är såklart väldigt svårt.

Annars är det väl inte så mycket att säga om ÖFK, det mesta pekar på att de verkligen är ett av seriens sämsta lag. Många insläppta, få gjorda och svag underliggande statistik.

Serieledande Djurgården kommer från en bra poängmässig vecka. Att det blev en poäng nere i Malmö kan visa sig otroligt viktigt i slutändan, även om Malmö kanske borde vunnit sett till målchanser. Tappade sedan 2-0 till 2-2 hemma mo Degerfors, men fick in det så viktiga 3-2-målet och kunde därmed inkassera en ny trepoängare. Otroligt moralhöjande och såklart en enorm skillnad på en eller tre poäng i det här läget. Och starkt att vinna även när prestationen kanske inte var den bästa. Har en del alternativ att laborera med framåt och har överlag en bredare trupp än ÖFK - så jag tror DIF är bättre på att hantera det här täta matchandet.

Klart att det kanske inte är superkul att åka upp till Östersund för bortamatch. Men jag är inne på att Östersund helt enkelt är för dåliga. Djurgården är tunga att möta, har en hög lägstanivå och är svåra att göra mål på. Tror de kommer brotta ner Östersund över 90 minuter. Skulle det stanna på uddamålsseger så tar vi tillbaka insatsen, men kan mycket väl se Djurgården göra fler mål när Östersund måste gambla för att hitta en kvittering.

Speltips: Asian -1 på bortalaget DIF.

This is the stats tab
This is the post tip