Falkenberg reser upp till Östersund på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.72 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Kvalplatsplacerade Falkenberg mot formstarka tabellnian Östersund. Skiljer åtta poäng mellan lagen.

Båda lagen har gjort mål i åtta av de senaste nio allsvenska matcherna för Falkenberg. Sex lag har gjort färre mål än Falkenberg, bara två lag har släppt in fler. Sett till expected goals är Falkenberg ett mittenlag vad gäller gjorda mål, medan de är ett tydligt bottenlag vad gäller insläppta mål. Hållit nollan en gång på hela säsongen!

Framåt ser det okej ut. Har fått in Gustav Nilsson som forward. Nilsson har aldrig fått det att lossna i en annan klubb sedan han slog igenom i Falkenberg för ett par år sedan. Tillbaka i trygga Falkenberg kan han nog göra det bra igen, sett helt okej ut i de inledande matcherna. Annars jobbar Falkenberg hårt och tar varje fast situation på stort allvar. Ger aldrig upp och låter aldrig motståndarna slappna av.

BLGM-statistiken är inte lika övertygande för Östersund. Har bara inträffat i sex allsvenska matcher för deras del. De har tillsammans med Helsingborg gjort minst antal mål i ligan, men då de släppt in få mål är poängskörden klart bra. Har fått resultatmässig utdelning sedan de bytte tränare och kontraktet är snart i hamn om de inte säckar ihop totalt. Tycker dock de fått väl bra utdelning, samtidigt som Keita i målet gjort en mycket bra säsong. Sett till deras xg-statistik har de lsäppt in betydligt färre mål än de "borde". Så deras 18 insläppta mål är såklart bra - men ska inte överskattas. DIF och Häcken har exempelvis 17 insläppta var. Övertygad om att Östersund kommer upp i 35+ insläppta när säsongen summeras.

Framåt har Östersund fått igång ett par spelare och de har nu gjort mål i fem av de senaste sex matcherna. Med tre raka segrar i ryggen lär de kunna gå in i den här matchen med ambitionen att föra spelet och verkligen bjuda upp. Har spelat rätt defensivt i ett par matcher på sistone, borde inte bli fallet här.

Ett Falkenberg som sällan håller nollan och nästan alltid gör mål. I poängbehov mot ett formstarkt Östersund. Oviss match vad gäller 1x2, men tror på klart bra chans för bägge lagen att näta.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip