Måste spela Östersund -1,5 mot Gais här.

ÖFK ser ruggigt starka ut just nu. Körde över allsvenska kollegor som Trelleborg och Kalmar FF i gruppspelet samtidigt som de dubbelmöte-spelade mot Arsenal. Just den matchen har nog gjort att laget toppat formen tidigare än andra svenska lag - som trots allt har tre veckor kvar till tävlingssäsongen drar igång på allvar. När nu spelare som Ghoddos, Papagiannopoulos och Sema blev kvar i truppen ser laget väldigt bra ut. Hur det ser ut efter sommaren är en annan femma, men just nu ser ÖFK utmana MFF-bra ut.

Laget har drabbats av lite sjukdomar under veckan och följande spelare är mycket tveksamma till spel:
Ronald Mukiibi, Smajl Suljevic, Dennis Widgren och Noah Sonko Sundberg.

Inga superavbräck på keyspelare - truppen är tillräckligt bred för att hantera deras frånvaro.

Eftersom ÖFK inte är kvalificerade för Europaspel är Cupen ruggigt viktig för deras del, då det är den enda biljetten ut i Europa de har. Full satsning här alltså.

GAIS slog ut Bajen och Elfsborg för att nå kvartsfinalen, vilket imponerar. Lite flytväst dock, då laget fick med sig ett par billiga mål mot Elfsborg samtidigt som ett uselt Bajen saknade ett par viktiga kuggar i 3-3-matchen och var en stolpträff från seger. Framför allt Hamidovic har imponerat med fem mål i gruppspelet. Här tror jag dock det tar stopp. ÖFK är bättre än Elfsborg och Bajen. En tågresa på tio timmar upp till svårspelade och vassa Östersund är inte optimala förhållanden heller. Dusan Djuric är sjuk och inte spelklar - avbräck.

Det skiljer en division och minst en klass mellan lagen. Så länge ÖFK har sin nuvarande stomme kvar (Sema, Ghoddos, Sotte, Tom P, Hopcutt, Nouri) kommer de vara väldigt starka. Inför den här säsongen har de fyllt på med Tekie & Islamovic - vilket känns som starka pjäser. Som sagt, vilka som försvinner under somamren är en annan femma.

Hemma ska de i nuläget ha toppchans hemma mot GAIS.

This is the stats tab
This is the post tip