Mycket, mycket intressant Norrlandsderby mellan två poängtörstande lag.

Senaste möten
ÖFK - Giffarna 1-2
Giffarna - ÖFK 2-3

Allsvenskan
10. Östersund 11 3 4 4 12:17 13
14. Sundsvall 12 2 3 7 14:19 9

ÖFK hemma
5 2 2 1 9:7 8

Formen
F, F, F, O, O,

Senaste match
Djurgården - ÖFK 3-1

Sundsvall borta
7 0 2 5 5:12 2

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Malmö FF - GIF Sundsvall 2-1

Östersund tar emot rivalerna från Sundsvall i en batalj om att ta viktiga poäng på den nedre halvan av tabellen. Om Giffarna inte vinner här så är man nere i bottenträsket när serien startar om några veckor framåt. Och ÖFK ser ju självklart sin chans att rycka upp i mittenskiktet och slippa titta nedåt, samtidigt som man vill vända sin dystra trend om tre raka matcher med noll pinnar på kontot.

Förra säsongen var det målrika matcher, 1-2 i Östersund och 2-3 i Sundsvall. Jag kan se framför mig mål även här. Dels utifrån utgångsläget i tabellen där ingen är nöjd med kryss. Dels med tanke på skadeläget. Östersund har släppt in tio mål sista tre matcherna, detta utan mittbacksresen Tom Pettersson. Han finns inte med heller här. Samma gäller Ronald Mukiibi och Jamie Hopcutt. Men offensiven och mittfältet är välbesatt och konkurrensen hög. Hosam Aiesh och Dino Islamovic har utländska ögon på sig i form av Leeds som finns på läktaren i dag. De lär vara taggade.

GIF Sundsvall kommer från en hedersvärd torsk på Stadion i Malmö. 2-1 till MFF, ett resultat som var i underkant, men där Giffarna tog ledningen och styrde spelet vid ställningen 1-1 i början på andra. MFF vann rättvist men Giffarna visade att det finns mod och kvalitet. Bekymret i dag är att storstjärnan på mitten David Batanero är avstängd. Var det hans sista match i GIF-tröjan? Mycket möjligt.

Jag ser framför mig en match där Giffarna kan utmana ÖFK:s darriga försvar medan ÖFK förmodligen kommer vinna mittfältet nu när Batanero är out. Öppna spjäll och mål i båda kassarna?

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.75 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip