HBK reser upp till Östersund på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

Halmstad har haft under 2,5 mål i nio av elva matcher.
Östersund har haft under 2,5 mål i fyra av elva.

Bortsett från 5-0-segern mot Örebro har Östersund snittat under ett gjort mål per matc. Har inte en särskilt potent offensiv i normala fall, men när nu Blair Turgott (fem av elva mål) är på landslagsuppdrag är den ännu tamare. Enligt statistiktjänsten jag använder för expected goals ligger ÖFK klart sist. Har skapat målchanser av totalt sett lägst kvalitét när vi lägger samman alla matcher. Gjort fler mål än de borde sett till målchanserna de skapt. Är också laget som har lägst antal egna avslut per match. Fått en tuff start på "höstsäsongen" med tre raka förluster och läget är nu rätt så prekärt. Ligger under strecket och det enda lag de har bakom sig (Örebro) har som bekant rustat en del och lär klättra. Mycket viktiga poäng på spel alltså.

Halmstad är otroligt pålitliga. I match efter match kommer de till spel med sitt lojala 4-4-2-spel där spelarna kan sina roller och jobbar hårt för varandra. Ante Johansson och Baffo som mittbackar är en garant för att laget sällan bjuder på särskilt mycket. Det är bara Djurgården som släppt in färre mål än Halmstad - vilket är imponerande när vi närmar oss halva säsongen spelad. Spelar på samma sätt oavsett motstånd. Trivs bäst och är vassast offensivt när Antonsson kan få lite ytor att ställa om på - det borde Östersund vara smarta nog för att begränsa här.

Jag tror på bra chans för HBK att hålla nollan här. Östersund är så pass svaga nu och Halmstads defensiv är tillräckligt bra. HBK är inte ett lag som öser in mål själva, så tror inte de kommer "slå" 2,5-linan på egen hand. Med viktiga poäng på spel tror jag det kan ticka 0-0 ett tag då inget av lagen vill bjuda på något. Underspelet känns som en bra startpositon in i matchen därmed, för jag tror det här slutar 0-0, 1-1, 1-0, 0-1 eller möjligen 0-2.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip