Hammarby reser upp till Östersund på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1 på bortalaget. Spelet sitter om Bajen vinner med 2+ mål. Push och pengarna tillbaka vid uddamålsseger, förlust om Östersund tar poäng.

Sjätteplacerade Bajen mot åttondeplacerade Östersund. Skiljer bara tre poäng mellan lagen. Mot bakgrund av det kan det tyckas vara låga odds på bortaseger. Men jag blir inte klok på detta Östersund. Tycker de är spelmässigt svaga i match efter match - men på något sätt får de med sig en hel del poäng. Senast mot Sirius var det nästan parodi. Östersund stod med 11 spelare runt eget straffområde och Sirius anföll i våg efter våg. På något sätt lyckades Östersund göra tre mål på typ en målchans.

Sett över hela säsongen har de överpresterat något enormt vad gäller expected goals. Enligt statistiktjänsten jag använder borde de ha tagit 22 poäng - minst i hela serien. Men en bra effektivitet och fantastiskt målvaktsspel av Keita har gjort att laget ändå tagit en del poäng. Någon gång måste det där börja jämna ut sig. Varför inte nu, när de inte har något att spela för egentligen. Kontraktet är klart och de har inget med Europaplatserna att göra. Utan publik finns inte heller det som en motivationsfaktor.

Hammarby gjorde en riktigt bra prestation mot Mjällby senast. Avgjorde innan en kvart var spelad och det är en av få matcher det känts som Hammarby anno 2019. Får här tillbaka kaptenen Jeppe Andersen som mittfältsalternativ, vilket är bra såklart. Ludwigson sliter hål i motståndarförsvaren och Jóhannsson har faktiskt skrapat ihop en del mål nu. Har nu häng på Europaplatserna och behöver vinna varje match för att ta en av de tabellpositionerna.

Bör ha bra chans att vinna här mot ett Östersund som sprungit alldels för bra sett till hur det sett ut. Kan mycket väl se att Bajen kontrar in ett mål till som dödar matchen.

1-3?a

This is the stats tab
This is the post tip