Östersund tar emot Bajen på söndagen.
Mitt speltips: Under tre mål asian. Bethard . Spelet innebär pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål. Vinst vid 0-2 mål, förlust vid 4+ mål.

Normalt kanske ingen match där jag sneglat på ett underspel, men det är speciella förutsättningar här. Bajen är mitt uppe i Europakval. Var i Slovenien i torsdags, kom hem till Sverige på fredagen och hann väl inte mer än att packa ett par rena kalsonger förrän det var dags att åka igen. Bara två vilodagar alltså. Eftersom Bajen gick vidare väntar ny match kommande vecka. Den här gången i Serbien. Den här bortamatchen kommer lite i kläm alltså. Särskilt eftersom de inte kommer ha några hemmafans som kan hjälpa till att ge energi. På de offensiva positionerna är det Accam, Selmani, Ludwigson och Amoo som snurrar - har inte så stor bredd där. Skulle gissa på att vi antingen får ett par slitna spelare eller att det roteras och exempelvis en sån som Swedberg får starta. Då blir det sämre kvalitét än normalt.

Bakåt tycker jag Bajen blivit något tajtare under Milojevic jämfört med hur det såg ut under Billborn-tiden. Har släppt in ett mål per match och det har faktiskt blivit ett par nollor också. Paulsen har kommit in i laget på ett bra sätt och bidrar med trygghet, kravställande och kvalitét.

Ställs nu mot ett Östersund som ligger väldigt illa till. Ligger näst sist och har fyra förluster efter uppehållet. Då Örebro (enda laget bakom) rustat upp är det svårt att se hur ett ÖFK som inte får värva ska kunna rädda nytt kontrakt. Är absolut inte laget de en gång var under Potter (kreativt, intressant, bollinnehavsskicklighet). Är nu snarare ett lite mer typiskt bottenlag med lite bollinnehav, skapar få målchanser (lägst expected goals-summa i hela serien enligt mitt statistikverktyg), har få skott (minst antal/90 i serien) och släpper till mängder av hörnor. Har helt enkelt inte klass nog att bjuda upp till dans - så deras bästa chans att börja ta poäng är nog att börja grisa. Räknar med att de kommer göra det här.

Det som talar emot underspelet är att Turgott återkommer efter landslagsspel. Han har gjort fem av Östersunds mål hittills. Blir lite vassare än det totalt uddlösa ÖFK vi sett många gånger, men ska inte göra SÅ stor skillnad.

3.0 asian är en rätt lång lina då det krävs fyra mål för förlorat spel. Tillsammans har de här lagen haft fyra eller fler mål i 8/24 matcher. Med tanke på hur svaga Östersund ändå är framåt tycker jag Bajen ska ha rätt bra chans att hålla nollan. Tror inte ett Hammarby som är mitt i Europaspel kommer göra sin offensivt bästa prestation för säsongen direkt. Vid ledning lär de försöka spara energi så gott det går i stället för att gå all in för ytterligare mål. Därför tror jag unde tre mål är en bra startpositon i den här matchen. Lär gå att ta sig ut underpositionen rätt så lätt om det ser ut att öppna upp sig.

0-1, 0-2 eller möjligen 1-1 eller 1-2 ser jag som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip