Viktiga poäng på spel när Helsingborg gästar Östersund på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
1.78 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

Bägge lagen har haft under 2,5 mål i 6/10 matcher såhär långt.
Bägge lagen har bland de lägsta målsnitten per match såhär långt.
Bägge lagen står på 8 gjorda mål - lägst i serien.

Jag tror det blir målsnålt här. Efter en bedrövlig inledning har Helsingborg lyft sig och ligger nu faktiskt på kvalplats inför den här omgången. Närmast ovanför, en poäng före, ligger Östersund. Det är som vanligt rätt tajt och jämnt i botten, men för dagen känns det troligt att de fyra lagen som ligger längst ner i tabellen; de här båda + Kalmar och Falkenberg, fortsatt kommer ligga där. En bottenmatch båda såklart vill vinna, men tror framför allt båda absolut INTE vill förlora.

Efter den mycket svaga inledningen har Helsingborg spottat upp sig. Har framför allt tätat till defensiven, där Martin Olsson klivit fram som en ledare. Sju av de femton insläppta målen kom första två omgångarna. Nu har laget åtta insläppta på lika många matcher, vilket är ett bra snitt. Sett till expected goals against har laget släppt in fler mål än de "borde". Så rimligt att det jämnat ut sig.

Framåt har det blivit bättre, men någon superoffensiv sitter inte HIF på trots allt.

Östersund har lägst siffra för expected goals i hela serien enligt statistiktjänsten jag använder. Över tid har de skapat minst klara målchanser alltså. Inte orimligt att de också gjort minst mål i serien också. Svårt att se någon ljusning på den fronten anytime soon, tycker truppen inte är tillräckligt bra helt enkelt. Inte riktigt fått grepp om hur laget vill spela under nye tränaren, men senast mto DIF skapades knappt någonting i alla fall.

Jag tror det här blir ställningskrig och tajt spel inledningsvis. En match där det är extra viktigt att inte åka på första målet själva. Tror därför underspelet är en bra startposition man snabbt kan ta sig ur genom att spela ö2, ö1.75 eller ö1.5 mål om det börjar öppna upp sig. Skulle något av lagen ta ledning ser jag framför mig att det blir en hel del maskning och att värna om tre poäng snarare än fortsatt körning. Och om vi har oavgjort i mitten av andra halvlek kan jag se bägge slå vakt om en pinne snarare än att gå för tre.

0-0, 1-1, 1-0, 0-1 känns som tänkbara slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip