Oerhört viktig match för Helsingborg mot ett hemmalag som inte har något egentligen att spela för. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Helsingborg - Östersund 1-0

Superettan
6. Östersund 25 7 12 6 35:32 3 33
12. Helsingborg 25 7 7 11 30:35 -5 28

ÖFK hemma
12 4 6 2 22:17 5 18

Formen
O, V, F, O, O

Senaste match
Jönköpings Södra - Östersunds FK 1-1

Keita - Weilid, Rask, Mazur, Adjoumani - Sporrong, Brendon - Kabuye, Marklund, Johnsson - Stolt

HIF borta
12 2 5 5 13:18 -5 11

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Helsingborg - ÖSK 4-1

Joelsson - Örn, Weberg, Rogne, Olsson - Gigovic, Acquah, Almadjed - Loeper, Lima, Ring

ÖFK förlorar "aldrig" men...

Östersunds FK kommer till spel med ännu ett kryss i ryggen. Den här gången tappade man in ett sent mål mot ett desperat J-Södra (1-1) men faktum är att ÖFK är laget som kryssat allra mest i serien. I tolv av lagets 25 har det slutat med delad pott och bara sex förluster. ÖFK är extremt svåra att slå. De jobbar hårt och spelar rätt tillknäppt i försvarsspelet samtidigt som de har några älgar framåt och inte är ofarliga på fasta med bra fötter och nickspelare.
Det här blir således ingen enkel uppgift för Helsingborg. ÖFK ligger på den övre halvan men har för långt till toppen för att kunna utmana där. Allt som allt en jättebra säsong av laget som många tippade långt ned i tabellen, mest på grund av klubbens finansiella problem, snarare än kvalitet.

HIF är en jätteflopp och tränare Stuart Baxter har inte lyckats skapa något stabilt spel sen han kom in. Nu har man dock tre raka matcher utan förlust varav två segrar. Senast blev det någon form av ketchupeffekt mot Örebro och seger 4-1 efter mycket fint anfallsspel av fronttrion Ring, Lima och Loeper. Kan man följa upp det eller var det ett undantag? Det får vi se. Men jag tror att man har stor respekt för den här bortamatchen och på förhand är nog kryss taget med tanke på hur jämnt det är i botten. För HIF:s del var senaste matchen och segern förhoppningsvis starkt moralhöjande och skapade en tro på att HIF faktiskt KAN slå bra lag. Örebro SK i det fallet, varför inte ÖFK i det här? Det blir nog tajt uppe i Jämtland men jag köper inte på något sätt att HIF - som faktiskt har mycket mer att spela för - är så uträknat på oddsmarknaden pre game. Gästerna kommer kriga till sista svettdroppe den här dagen.

SPELTIPS
Jag spelar HIF +0.5 (samma som X2) till 1.79 hos SpeedyBet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip