Historisk dag och natt uppe i Östersund när den första hemmamatchen i Europa League spelas.

Första omgången
Zorya - Östersund 0-2
Hertha - Athletic Bilbao 0-0

Allsvenskan
6. Östersund 25 10 9 6 40:31 39

ÖFK hemma
12 6 5 1 17:11 23

Formen
F, O, V, V, V

Senaste match
Kalmar - ÖFK 2-1

EL-kvalet

ÖFK - Galatasaray 2-1
Gala - ÖFK 1-1

ÖFK - Fola Esch 1-0
Fola Esch - ÖFK 1-2

PAOK - ÖFK 3-1
ÖFK - PAOK 2-0

EL
Zorya - ÖFK 0-2

BUNDESLIGA
8. Hertha Berlin 6 2 2 2 6:6 8

Hertha borta
3 0 1 2 1:4 1

Formen
F, O, F, V, V

Senaste match
Mainz - Hertha 1-0

Östersund, Östersund, Östersund. Ja, hur långt ska det bära? Ordförande Kindberg och tränare Potter har uppenbarligen lyckats lura spelarna att de är hur bra som helst och då spelar laget därför för bra för att vara sant – sett till spelarnas meriter. Hur som helst så har ÖFK givetvis en chans här. Kan man spöa både Galatasaray och PAOK hemma så kan givetvis även Hertha Berlin få problem. Ett ÖFK som har egoboostade spelare i Ken Sema och Saman Ghoddos som i går blev uttagna till a-landslaget.

Hertha har ett bra lag. Salomon Kalou, Ondrej Duda och Vedad Ibisevic är bara några välmeriterade landslagsmän i truppen. Eftersom man kryssade borta mot Bilbao (0-0) så kommer Hertha nog gå för seger här. ÖFK fick en lätt resa mot ett svagt Zorya och därför vill nog Hertha sätta ned foten här. Men frågan är om de lyckas. Konstgräs är ett ovant underlag och ÖFK är ett lurigt lag. Det ska bli jäkligt spännande att se om ÖFK kan matcha ett bra Bundesligalag.

Logiken säger ju Hertha. Men efter ÖFK:s skrällar vågar man ju aldrig spela emot dem hemma. Jag väljer att tro på mål framför att välja sida.

SPELTIPS
Spelar BLGM (båda lagen gör mål) till 1.95 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip