Tar över 2,5 mål i Östersund-IFK Göteborg.

Hemmalaget står på noll gjorda mål efter två omgångar. Detta trots 180 minuter mot vad som på pappret framstått som överkomliga motståndare. Men efter 1-0-torsk hemma mot Djurgården och 3-0-torsk borta mot Dalkurd börjar goda råd bli dyra för Potters gäng. Det är fortfarande tidigt på säsongen, men det är knappast hälsosamt att tappa alltför mycket gentemot toppkonkurrenterna. Helt klart är att det bara är tre poäng som gäller i den här matchen. Finns inte utrymme för annat. Och någon gång kommer det lossna för Ghoddos, Sema, Hopcutt och övriga offensiva pjäser.

Blåvitt har, enligt mig, inte någon vidare trupp. Poya ska göra ett riktigt bra jobb om IFK ska ha hugg på topp sex-platserna. Det man kan säga om Blåvitt är dock att de har ambitioner med sitt egna spel numera. De vill hålla i boll och spela sig till målchanser. Sen finns kanske inte riktigt skickligheten i alla lägen, men det kanske kommer med tiden. Tror inte IFK kommer åka upp till Östersund och bara fokusera på att ha Volvo-bussen parkerad här, nog kommer de försöka skapa själva och ta vara på de omställningslägen som bjuds. Sen tycker jag centrala mittfältet med Diskerud och Affane är spelare som vill hålla i boll snarare än att bara vara destruktiva. Känslan är också att forwardsuppsättningen (vilka det nu blir av Hysén, Engvall och Omarsson) trivs rätt bra med att få ställa om mot den typen av icke-samlad backlinje som Östersund ofta har.

Så nog borde bägge lagen kunna göra mål här. Sen tror jag att det är så att Östersund kommer uppleva en ketchupeffekt snart. De har trots allt skapat en del målchanser i sina matcher. Den dagen de får utdelning kan de klara en ö2,5-lina på egen hand mot Blåvitt. Men här tror jag bägge lagen har en okej chans att näta.

2/3-1?

This is the stats tab
This is the post tip