Östersund att vinna "hörnmatchen" mot IFK Göteborg spelas till fint odds hos LeoVegas eller Unibet .
Inte särskilt ofta jag rekommenderar hörnspel här, men kan inte motstå det här oddset.

Svårlöst match vad gäller vem som vinner tycker jag. Men ett troligt scenario i min bok är att Östersund kommer ta hand om bollinnehavet medan IFK Göteborg kommer ligga lågt och vilja ställa om. ÖFK har femte högst bollinnehavssnitt i serien medan Blåvitt ligger närmare bottenlagen vad gäller snittinnehav.

För IFK Göteborgs del saknas Sebastian Ohlsson. Lagkaptenen har under våren utgått från höger, där han forsat fram. Är den i Blåvitt som stått för flest inlägg under våren (tillsammans med ytterbackskollegan Wernersson). Stora skor att fylla för den som ersätter och jag tror kantspelet kommer påverkas rätt så kraftigt. Har som bekant också tappat Benjamin Nygren.
Blåvitt är normalt inget lag som skapar supermycket hörnor. Vunnit "hörnmatchen" hälften av matcherna - enda gångerna de vunnit hörnmatchen borta har varit mot AFC och Sirius - två bottenlag.

Östersund har Mukibi och Keita out - de är iväg på afrikanska mästerskapen. Dessutom är Islamovic avstängd. Inget av detta borde påverka lagets spel särskilt mycket kan jag tycka. Viktigare för det här spelet är att Hosam Aiesh är tillgänglig. Har inte sett någon trupp än, men han har tränat fullt senaste tiden och ingen skada har rapporterats. Enda emot att han tas ut till match är att han ryktas bort. Aiesh är en av seriens vassaste ytttrar i min bok och är en av spelarna som utmanar allra mest längs kanten:
När han startat (7/12) snittar ÖFK nästan sex hörnor/match.
När han inte startat (5/12) snittar ÖFK mindre än tre hörnor/match.
Ett väldigt litet urval och vi har att göra med olika motstånd och så vidare - men något säger det.

Hemmaplansfördel med ett ÖFK som jag tror kommer föra spelet. Mot ett IFK som saknar en av sina vassaste kantvapen i form av Seb Ohlsson. Jag tycker Östersund ska ha bra chans att skapa flest hörnor här - 2.20 känns högt.
Även ö4,5 hemmahörnor känns som ett bra spel.


This is the stats tab
This is the post tip