IFK Norrköping gästar Östersund på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1 på Peking. Spelet ger pengarna tillbaka vid uddamålsseger för Norrköping, full vinst vid segr med 2+ mål. Förlust om Östersund tar poäng.

Kan tyckas lågt odds på ett bortalag i Allsvenskan. Men Östersund är helt enkelt för dåliga. Förlorat fem av de senaste sex matcherna. Skapar väldigt lite chanser själva och släpper till väldigt många till motståndarna. Värvningsförbud, svag ekonomi och misskötsel har tagit klubben, som för bara ett par år sedan slog Arsenal på Emirates i Europa League, till botten av Allsvenskan. Just värvningsförbudet gör att truppen är liten och att de måste hasta tillbaka småskadade spelare och att de inte kan träna ordentligt. Dras även med skador som gör att andra spelare får spela på ovana situationer. Mittbacken Haugan fick utgå senast och testas sent här. Insatsen mot Häcken senast (0-5 i röven) kändes som en sån typ av insats lag som har gett upp brukar stå för.

Norrköping är lite upp och ner. Ena matchen ser det bra ut, andra desto sämre. Prestationerna är lite varannan match bra, varannan dålig. Med den logiken borde en bra prestation vänta här, för de föll rättvist mot Kalmar senast. Positivt dock att Totte Nyman börjar komma tillbaka och bör vara redo för fler minuter här. Finns ändå en kapacitet i laget som i sina bästa stunder är något hack sämre än de bästa allsvenska lagen. Skúlason avstängd, men finns hygglig uppbackning där skulle jag säga. Offensiven med bland annat hete Adegbenro har sett riktigt bra ut i vissa matcher och mot ett svagt Östersund bör det kunna bli minst ett par mål.

Någonstans finns det såklart en gräns för till vilka odds man kan spela mot Östersund - bollen är trots allt rund. Men just nu är de för dåliga för den här serien. Kan stå upp hyggligt i delar av matcher, men då truppen är så tunn blir det lätt så att de faller igenom då de sällan har en bänk som kan täcka upp för skador eller förändra matchbilden. Fyra av förlusterna de haft hittills har varit med mer än ett mål och i flera av uddamålsförlusterna borde det varit större siffror (sen reducering mot AIK efter jättebjudning, samma sak mot Blåvitt) än vad det blev. Så om Peking bara får hål på Östersund tror jag det kan rinna på och bli seger med mer än ett mål till slut.

0-2 eller 1-3?

This is the stats tab
This is the post tip