Ett Östersund i toppen för att stanna? Ja, det får nog denna match visa. Det är ett Södra som imponerat hittills under säsongen som ska åka upp till Östersund och göra upp. Visserligen inför säsongen rankades båda lagen väldigt långt ner i serien och än så länge är det forfarande för tidigt att säga. Däremot tycker jag båda visar upp en bra fotboll och mentalitet för att kunna ta de svåra poängen i Superettan.

Östersund kommer till matchen i en närmast osannolik bortaseger mot topptippade Öster. Hemmalaget var tämligen överlägsna i spelet och började så småningom trycka på. Då drog även Mansour Sinyan på sig ett rött kort i den första halvleken. Efter det kändes det helt kört för gästerna men man lyckades stå emot stormen och även vinna matchen på den lilla chansen som skapades. Öster hade över tre förväntade mål men Östersund lyckades ändå hålla nollan. Riktigt starkt.

Var själv rätt skeptisk till Södra inför denna säsong baserat på matcherna i Svenska Cupen. Det såg för likt ut föregående säsong där stabiliteten i prestationerna saknades och matchbilderna blev för öppna. Nu ser det väl ännu öppnare ut när spanjoren Andres Garcia satt sin prägel på laget men där offensiven har blivit betydligt bättre. Pashang Abdulla har stått för tre mål men det finns också många andra offensiva spelare som är duktiga kreatörer och hittar varandra. I vinsten mot VSK under förra veckan så lyckades Södra stänga ner VSK som aldrig fick kontroll över matchbilden. Första målet gjordes Marko Nilolic i ett snyggt förarbete av flera spelare, det såg inövat ut hela vägen med spelare som fyllde på. Medan Pashang kunde sätta spiken i kistan med sitt 2-0-mål tidigt i andra halvlek, ett riktigt krigarmål där bollen bara skulle in. Överlag en stark insats där jag på förhand trodde Södra skulle få större problem med Västerås.

Två lag med självförtroende - mer vågad matchbild på Jämtkraft Arena?

Även om det sett bra ut för Södra hittills så skapas det fortfarande för mycket chanser åt motståndarna. Det känns som poängskörden skapat en falsk trygghet och försvaret litar jag inte alls på. Visserligen lyckades man stänga ner VSK senast men mot ett Östersund som spelar snabbt på konstgräset kan det gå undan. Östersund överraskade rejält mot Sundsvall där det var full fart framåt och Södra måste vara beredda på något liknande här. Medan Östersund måste kunna stå emot Södras offensiv som nu har öst framåt fyra matcher i rad och gärna fyller på med många spelare i offensiven. Tror båda lagen gör mål här i en härlig tillställning med offensiv kvalitet.

Spel: Båda lagen gör mål till 1,78 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip