Då var det dags för den 16e omgången i årets upplaga av Allsvenskan. Kalmar FF reser till Jämtland för att spela mot Östersunds FK, ett vad man nästan kan kalla ångestmöte för de båda lagen som hittills inte har tagit så många poäng som de båda förmodligen hade hoppats på.

Mitt speltips blir att båda lagen gör mål till 1.82 gånger degen på Casumo , LeoVegas & Unibet .

Hemmalaget Östersund kommer från en vinst mot formsvaga AIK och lyckades där plocka 3 väldigt viktiga poäng. Med en självförtroende-boost som denna kommer Östersund att komma in i matchen med raka ryggar och gå för att plocka poäng. Jag tror också att de är sugna på att vända sin negativa trend på hemmaplan och ta sin första vinst på Jämtkraft Arena. I deras förra match mot AIK fick man även se en glimt av kreativiteten som finns i bland annat Nebiyou Perry, som kan bli farlig för Kalmar FFs försvar.

Kalmar FF kommer även dem från två åtminstone bättre prestationer mot BK Häcken respektive IFK Göteborg där man totalt plockat 4 poäng. Även Kalmar vet att detta är en väldigt viktig match och med en sådan lång resa tror jag att man vill åka hem med 3 poäng. I Kalmar vet vi även hur starka de är på fasta situationer i form av både hörnor och långa inkast, som leder till något farligt nästan varje gång.

Det är två lag som kommer in i matchen med ökat självförtroende och det talar för att det kan bli en svängig och händelserik match mellan två lag som är hungriga för poäng. I lagens fem senaste inbördes möten så har båda lagen gjort mål i 4 utav dessa 5 och därför blir mitt speltips för dagen att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip