Örgryte gästar Östersund på tisdagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Örgryte. Bethard eller bet365 .

ÖIS fick en ett par meriterade namn inför säsongen (Bärkroth, Abraham, Mohlin) och målades upp som en tänkbar outsider i toppstriden. Fick dessutom behålla fjolårsskyttekungen Zeljkovic. Starten på Superettan har dock blivit en stor besvikelse. 0-2-6 på åtta matcher och nu handlar det mesta om att klättra över strecket. Utöver de skrala resultaten har ÖIS haft strul internt med sparkade sportchefer osv.

Jag är dock inne på att ÖIS haft stor motstuds hittills. Dels har de haft ett rätt tufft schema, men de har också förtjänat mer än de fått med sig. Spelat två helt jämna matcher mot Halmstad och Öster exempelvis. Var klart bättre än Trelleborg senast, men bortalaget var kliniskt effektiva samtidigt som Öregryte bland anant missade straff. Sett till underliggande statistik i tjänsten jag använder "borde" ÖIS haft 10-12 poäng snarare än två. Så fortsätter de prestera som de gör kommer segrarna.

Östersund åkte till slut ur Allsvenskan i fjol. Var det sämsta allsvenska laget på många år i fjol och har som bekant tappat spelare sedan dess. Superettan har inte börjat mycket bättre och det är inte otänkbart att de åker rakt ner i ettan. Har xg-siffra i hela serien (skapat minst mållägen) och ligger i botten vad gäller xga (släpper till mycket lägen). Ett givet recept för bottenlag. Har lite boll och kommer till få avslut. Så även om Östersund är poängmässigt bättre än Örgryte (fem poäng är tre bättre än ÖIS två) pekar prestationerna på att de är precis så dåliga som tabellen säger.

Visst, Östersund har hemmaplansfördel. Men jag tycker Örgryte har bra läge att ta sin första seger då jag tycker de är ett bättre lag. Som underdog backar jag gärna upp laget här.

Speltips: Örgryte vinner.

TV: Sex miljoner i jackpot när Melker går för 13 rätt på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip