Sirius åker upp till Östersund på lördagen.
Mitt speltips: ÖFK vinner hörnstatistiken i matchen. Finns till 2.65 hos Betsson och Nordicbet .

Jag har varit negativt inställd till Östersund i ett par års tid. Är inget större fan av klubben just nu och tycker de spelar rätt så mediokert ofta. 5-0-segern hemma mot nästan lika usla Örebro sminkade över en del och bortser vi från den matchen har de 0-2-4 med 3-8 i målskillnad. Då ska sägas att de var underlägsna i bägge kryssmatcherna (i Kalmar och Malmö) och hade en del tur som fick med sig poäng därifrån.
- Snittar högst antal hörnor EMOT per match och ligger i botten för antal egna hörnor per match i snitt.
- Är ett av lagen med lägst eget bollinnhav.

Det här är argument mot mitt spel på att de ska vinna hörnstatistiken. Men jag tycker helt enkelt odddet är för högt på att Östersund har flest hörnor i den här matchen. De har varit rejält tillbakatryckta i matcher mot Kalmar (10 hörnor mot), Malmö (12 hörnor mot) och Djurgården (11 defensiva hörnor). Det drar upp snittet för antalet defensiva hörnor. Men mot AIK senast vann ÖFK hörnstatistiken, vilket de även gjorde mot Mjällby borta. Nu får de tillbaka en del spelare i truppen och bör kunna stå upp hyfsat.

Ställs mot ett Sirius som inte skapat många egna hörnor hittills. Uppsalalaget snittar 3,9 egna hörnor per match jämfört med Östersunds 3,86. Förlorat hörnstatistiken i 5/7 matcher och snittar 4,98 hörnor emot per match. Spelar en passningsorienterad fotboll med mycket bollinnehav. Brukar inte vara så direkta i sitt spel och slår heller inte så många inlägg.

Får vi en matchbild där ÖFK tar en tidig ledning är det här hörnspelet troligtvis rökt, men tittar vi på 1x2-oddsen är Sirius knappa favoriter. Så det känns rätt troligt att i en stor del av matchen kommer det stå oavgjort eller så kommer Sirius leda. Blir det så är jag övertygad om att Östersund har en bra chans att ha fler hörnor än Sirius, därför känns 2.65 mycket spelvärt här.


This is the stats tab
This is the post tip